ANA SAYFA > ÇEVRE > İzmir Körfezi için acil eylem planı...

İzmir Körfezi için acil eylem planı...

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
İzmir Körfezi için acil eylem planı...

Balık ölümleri sonrasında yapılan incelemede, körfezdeki atık sudan kaynaklanan amonyak miktarının olması gereken seviyenin 50 kat üzerinde olduğu belirlendi. Bu durumun nedenlerini araştırma ve çözüm önerilerini geliştirme amacıyla çalışma bölümleri yer almaktadır. Bu çalışmaların sonucunda İzmir Körfezi Acil Eylem Planı hazırlanacak. İlk toplantı 17 Eylül'de gerçekleştirilecek.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, İzmir Körfezi’ndeki toplu balık ölümleri ve kirlilik nedeniyle 20 Ağustos’ta inceleme başlattı. Deniz suyu numuneleri, deniz suyu sıcaklığındaki artış, kirlilik ve düşük oksijen seviyesinin balık ölümlerine neden olduğunu ortaya koydu. Bakanlık, Deniz İzleme Gemisi ve Mobil Su Laboratuvarı’nı bölgeye gönderdi, dereler ve atık su kaynakları incelendi.

Bakan Murat Kurum’un talimatıyla İzmir Körfezi Bilim Kurulu oluşturuldu ve 5 Eylül’de İzmir Körfezi Koordinasyon Kurulu toplantısı yapıldı. Eylül sonuna kadar Acil Eylem Planı hazırlanacak. Bilim Kurulu, üç çalışma grubu oluşturdu: İklim Değişikliği ve Doğa Temelli Çözümler, Atıksu Altyapısı ve Dereler, Deniz Alanlarının Değerlendirilmesi ve Ekosistem İyileştirmesi.

İlk toplantı 17-18 Eylül’de İzmir İktisat Kongre binasında yapılacak. Kasım ayı sonuna kadar uzun vadeli eylemler belirlenecek. Ön incelemelerde amonyak değerinin 50 kat yüksek olduğu ve oksijen seviyesinin kritik şekilde düştüğü belirlendi. Bakan Kurum, Büyük Kanal Projesi ve Çiğli Atıksu Arıtma Tesisi'nin kirliliğe neden olduğunu vurguladı ve İzmir Körfezi’nin korunacağı mesajını verdi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Kordon’da deniz taşkınlarına karşı önlem
Sonraki Haber Dikili’nin Kurtuluşu coşkuyla kutlandı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

pop up açılış