ANA SAYFA > EKONOMİ > İzmir inovasyon ödülleri sahiplerini buldu

İzmir inovasyon ödülleri sahiplerini buldu

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
İzmir inovasyon ödülleri sahiplerini buldu

İzmir Genç İş Adamları Derneği’nin; İzmir Büyükşehir Belediyesi, üniversiteler, İzmir Kalkınma Ajansı ve meslek kuruşlarının katkıları ile düzenlediği İzmir İnovasyon Ödülleri yarışmasında dereceye girenlere ödülleri törenle verildi.

İzmir’in en kapsamlı inovasyon yarışmasının ödül töreninde inovatif ürün dalında birincilik ödülünü omurga implantları ve transpediküler vida üreten Temiz Medikal alırken yenilikçi fikir alanında Canan Aslı Yıldırım kan şekeri algılayıcı kontak lens projesi ile birinci oldu.

İGİD Başkanı Selim Doğanata şirketlerin teknoloji ve teknoloji merkezli iletişim dönüşümüne adapte olması gerektiğine belirtti.  Yarışma Juri Başkanı inovatif girişimci Alphan Manas ise Türk insanının pratik düşünme yeteneğine sahip olmasına rağmen bunu katma değere dönüştüremediğine dikkat çekti.

Birbirinden iddialı inovatif ürün ile projelerin yarıştığı İzmir İnovasyon Ödülleri’nin üçüncüsünde dereceye girenlere ödülleri tören ile verildi. İzmir Genç İş Adamları Derneği’nin (İGİD); İzmir’de kurulu üniversiteler, İzmir Büyükşehir Belediyesi, iş dünyası meslek oda ve derneklerinin destek ve katılımı ile gerçekleştirdiği İzmir İnovasyon Ödülleri yarışması ürün, konspet fikir/proje ve kent için inovasyon olarak üç ayrı dalda gerçekleşti.  İş dünyası ve üniversitelerden 500 davetlinin katıldığı ödül töreninde konuşan İGİD Başkanı Selim Doğanata, firmaların başarılarının inovasyon kavramına verdikleri önem ile orantılı olduğunu dile getirdi.

OMURGA İMPLANTLARI ve KAN ŞEKERİ ALGILAYICI LENS

Başkanlığını Brigtwell Holding Yönetim Kurulu Başkanı, inovatif girişimci Alphan Manas’ın yaptığı Juri heyeti, birbirinden ilginç ürün ve projeler arasında en iyilerini belirledi. Geliştirdikleri teknoloji ile omurga implantları, transpediküler vida, ayarlanabilir elastik-rijid vida üretimi yapan Temiz Medikal ürün dalında birinci olurken, konsept fikir alanında birinciliği kan şekerini göz yaşından tespit eden kontak lens projesi ile Canan Aslı Yıldırım aldı. Kent İçin İnovasyon kategorisinde ise atık toplama otomasyonu ile Lime firmasından Urve Akdoğan birinci oldu. Ödül töreninde İnovasyon Ödülleri yarışması etkinlikleri kapsamında İzmir Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi ve Gediz Üniversitesi’nde yapılan inovasyon yarışmalarında dereceye giren öğrenci takımlarına da ödüller verildi.

BİLGİYE ULAŞMAKLA KALMAYIP KULLANMALIYIZ

Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde yapılan ödül töreninin açılışında konuşan İGİD (İzmir Genç İş Adamları Derneği) Yönetim Kurulu Başkanı Selim Doğanata, Dünyada her an üretilen bilginin katlanarak arttığına değindi ve bunu ekonomik faydaya dönüştürebilenlerin geleceğin dünyasında söz sahibi olacağını anlattı. Selim Doğanata bunun farkındalığı ile İzmir İnovasyon Ödülleri yarışmasını düzenlediklerine vurgu yaptı. İGİD Başkanı, İzmir İnovasyon Ödülleri yarışması ile girişimcilerin dikkatini inovasyona ve yüksek katma değerli üretime çekmeyi hedeflediklerini sözlerine ekledi.

Ülkelerin ve şirketlerin gelişmesi için teknoloji ve teknoloji merkezli iletişim dönüşümüne adapte olması gerektiğine vurgu yapan İGİD Başkanı Selim Doğanata, bilgi teknolojileri etkinliğinin arttığını ve şirketlerin bu süreci iyi okuyup, bilgi ve iletişim teknolojilerindeki baş döndürücü değişime uyarlanması ve uygulayabilmesi gerektiğini anlattı. İGİD Başkanı: “ABD’de ticari işletmelerin yüzde 10’u doğru kararlar alabilmek için büyük verinin analizine kaynak ayırıyor. Bilgisayar teknolojileri inanılmaz bir hızla gelişiyor. İnsan beynini model alarak çok yüksek verimle çalışan, kendi kendine sonuç çıkartıp öğrenebilen bilgisayar teknolojileri var. Bizler ürettiğimiz makinelere daha sonra da onlar bize şekil ve yön veriyor, süper bilgisayarlar insanlık için önemli kararlar veriyor. Küresel internet ağı dünyadaki tüm insanların duygu ve düşüncelerini ışık hızında birbirine bağlayan, insan sinir sisteminin dünya çapında bir uzantısı haline dönüştü. Bu derin bir şekilde düşünce ve davranış tarzımızı değiştiriyor. İş dünyası bilgiye ulaşmak ve onu kullanmayı öğrenmek zorunda, aksi takdirde çağ dışı kalma riskiyle karşı karşıya kalırız. “ şeklinde konuştu.

RİSK ALMAK ve PAYLAŞMAKTAN KORKMAYIN!

İzmir İnovasyon Ödülleri Juri Başkanı, Brigtwell Holding Yönetim Kurulu Başkanı  Alphan Manas ise ödül töreninde yaptığı sunumda geleceğin iş ve girişimci modeline yönelik vizyonunu paylaştı. Aynı zamanda Türkiye Fütüristler Derneği kurucularından olan Alphan Manas, Türk insanının pratik düşünme yeteneğine sahip olmasına rağmen bunu katma değere dönüştüremediğini belirtti. Özgün düşünmeyi başarabilenlerin var olan ürünlere alternatif çözüm önerileri ve eklemeler yaparak yepyeni bir ürün gamı oluşturabildiğini kaydeden Alphan Manas sözlerini şöyle sürdürdü; “. Bunun için illa ki yeri yerinden oynatacak teknolojik bir yenilik yapmaya gerek yok. Türkiye’de “İnovasyon” denilince akla teknolojik yeniliklerin gelmesi bu süreci biraz zorlu kılıyor. İnovasyonun asıl amacının hayatı kolaylaştırmak olduğu gerçeğini göz önünde bulundurmak gerekiyor. Büyük Ar-Ge bütçeleri ve maliyetleri masaya yatırılmadan önce inovatif olmak için sahip olunması gereken tek bir araç var: Farkındalık !  Fütürizm bilgi ve teknolojiyi kullanarak gelecekle ilgili alternatif senaryolar oluşturmaktır. Biz tarihimizi okuyoruz ama geleceğimizi okumuyoruz. Dünyayı iyi okumalı ve gereklerini yerine getirmeliyiz. Risk almaktan ve paylaşmaktan korkmamalıyız.”

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Delican: Hazırlıklar tamam
Sonraki Haber Şemikler'de yol verme kavgası kanlı bitti

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?