ANA SAYFA > SPOR > İlker Ergüllü: Geleceklerin önünü açarız

İlker Ergüllü: Geleceklerin önünü açarız

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
İlker Ergüllü: Geleceklerin önünü açarız

Karşıyaka Spor Kulübü'nde Başkan İlker Ergüllü kulübün maddi durumuyla ilgili açıklama yaptıç

Başkan İlker Ergüllü, yaşanan bu sıkıntılarla ilgili Son Kale’ye konuştu. En çok yarayı açan branşın basketbol olduğunu söyleyen İlker Ergüllü, şu ifadeleri kullandı: ”Turgay (Büyükkarcı) başkandan, Azat (Yeşil) başkandan ve benim dönemimden borç var. Vergi dairesi ‘Bu paraları ödeyin, en kötü şahıslardan alacağız’ diyor. Herkes imza yetkisini vermek, yönetimden çıkmak istiyor. Bu borç sürekli artıyor. Basketbolda yüzde 20, futbolcularda yüzde 5, voleybolda da yüzde 10’luk vergi var. En büyük yarayı açan basketbol. Ayda 3 buçuk 4 milyon TL basketboldan geliyor. İçerdeki kimse imza yetkisi üzerinde kalsın istemeyeceği için iş çözümsüzlüğe gidiyor. Basketbolda sponsor kaybımız var. Ana sponsor gidince maaşları ödemeye çare ararken bir de bunlar çıkınca iyice keyifsiz bir ortam oldu. Spor kulüplerinde bu sistem böyle olursa kim sahip çıkar meçhul.”

Pınar ile yolların ayrılmasına da değinen Ergüllü, sponsorun bırakacağını daha önceden bilemedikleri için ona göre hareket edemediklerini ifade etti: ”Yıllarca Pınar net maaşı ödediği için vergiler ekstradan binmiş. 95 milyon TL neredeyse bir buçuk yıllık döneme ait. Her dakika bu borç büyüyor. Yüzde 4,5 gibi faizi de var. 100 milyonun faizi zaten ayda 5 milyon. 5 milyon TL de yenisi geliyor. Her ay 10 milyon TL katlanarak geliyor. Böyle olunca hedefi olan takım kurmak imkansızlaşıyor. Sponsorun bırakacağını bilseydik ona göre hareket ederdik. Ağustos’un ortasında bıraktılar. Takım kurulmuştu o zaman. Yeni gelen yönetim eski borcu ödemez. Ancak biz geldiğimizden beri eski yapılandırılmış borcu ödüyoruz. Her ay 1 milyon 500 bin TL. O eski yöneticilere iyi oldu. Yapılandırmayı bozsan borç olacak 180 milyon. O zaman kulübe bir daha ekstra borç yükü bindiriyorsun.”

Yönetim içerisinde artan istifalara da değinen İlker Ergüllü, kulübün önünü açmaya hazır olduklarını söyledi: ”Ciddi bir sponsor yaratılabilirse çözüm olur. Yeni birileri çıkacak, ‘Bizim hazırlığımız var, vergiyi de öderiz, takımı da götürürüz’ diyecek. Ya da herkes birleşip akıl birliği ile kurtulmanın yolu aranacak. Burası İzmir’i Avrupa’da temsil eden, basketbol ekolü olan tek kulüp. Bursaspor maç oynuyor 45 bin kişiye. Bütün belediye başkanları, vekiller orada. İzmir’de birçok takım olması nedeniyle destek bölünüyor, taraftar bölünüyor. Bizim ticaret odası, sanayi odası, EGİAD, ESİAD, EBSO, İzmir Belediyesi, Karşıyaka Belediyesi vesaire hiçbir yerden ciddi bir destek almamız söz konusu değil. Karşıyaka için inşallah daha iyi birileri çıkar. Yol açmayı biliriz. Demek ki biz beceremedik, geleceklerin önünü açarız.”

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyaka'da yanan ormanlar için ''Fidan Dikim Şenliği'' düzenlenecek
Sonraki Haber Hamza Rüstem Fotoğraf Müzesi'ne Midilli'den ziyaret

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?