İzmir Gazeteciler Cemiyeti’nin Hollanda Kraliyeti finansal desteği ile yürüttüğü ‘Nar- Kadın ve LGBTİ+ Odaklı Şiddete Karşı İletişim Projesi’ sürüyor. Hollanda Kraliyeti Büyükelçisi Marjanne de Kwaasteniet, İzmir Gazeteciler Cemiyeti’ne ziyarette bulunarak, ‘NAR Projesini’ inceledi.
İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Dilek Gappi, Genel Sekreter Mehlika Gökmen, Yönetim Kurulu üyeleri Meltem Seyis, Esat Erçetingöz ve Ahmet Buğra Tokmakoğlu’nun hazır bulunduğu ziyarette proje yöneticileri Prof. Dr. Sevda Alankuş, Reyhan Şenay, Hakan Dirik, ve Serap Varol ‘NAR-Kadın ve LGBTİ+ Odaklı Şiddete Karşı İletişim Projesi’ hakkında bilgi verdi.
İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Dilek Gappi, ‘NAR Projesinin’ medyada toplumsal cinsiyet eşitliği dilini yerleştirirken Türkiye’de ilk kez 3 ilde şiddet haritasının çıkarılacağını söyledi. Gappi, bu projenin İzmir Kadın Kuruluşları Birliği, İzmir Barosu ve İzmir Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle devam ettiğine işaret ederek, şiddete karşı tek yürek hareket ettiklerini vurguladı.
Hollanda Büyükelçisi Marjanne de Kwaasteniet, İzmir Gazeteciler Cemiyeti’nin yaptığı çalışmaların öneminin altını çizdi:
“Dünya büyük bir dönüşüm yaşıyor. Gazeteciler ise bu değişimi yansıtan, şiddet gibi toplumsal sorunlara ışık tutan önemli aktörler. Kullandıkları dil, insanların bakış açılarının şekillenmesinde çok etkili. Medyada barış dilinin ve toplumsal cinsiyet eşitliğinin yerleşmesinde İzmir Gazeteciler Cemiyeti’nin ‘NAR’ projesinin önemli bir rolü var. Proje kapsamından ve yürütülen çalışmalardan çok etkilendim. Projenin şiddet farkındalığında büyük etki yaratacağına inanıyorum. Çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.
Proje eğitim koordinatörü Prof. Dr. Sevda Alankuş ise, 45 gazeteciye verilen 30 saatlik eğitimlerin tamamlanmak üzere olduğunu belirterek şiddet haberlerinde, toplumsal cinsiyet odaklı yeni bir dilin yerleşmesini sağlamaya çalıştıklarını anlattı.
İzmir Gazeteciler Cemiyeti Karataş’taki merkezinde gerçekleşen ziyaretin ardından İGC Başkanı Dilek Gappi, Büyükelçi Marjanne de Kwaasteniet’e tarihi Havagazı Fabrikası içinde yapımı süren Uluslararası Basın Akademisi’ni gezdirdi.
SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!