İlçede yaşayan engelli vatandaşların hayatını kolaylaştıracak çalışmalar yapan Foça Belediyesi, Reha Midilli Caddesi üzerindeki Halk Plajı’na, sıhhi ve güvenilir bir rampa-platform inşa etti.
Foça Kent Konseyi Engelli Meclisi ile geliştirilen düşünce ortaklığıyla inşa edilen platformlardan bir tane daha yapılacak. İkinci platform, yakın bir süre zarfında tamamlanıp, Foça Belediyesi Karakum Plajı’na monte edilecek. Ayrıca, Foçalı hanımların bağışlarıyla edinilen bütçeyle, plaj sandalyeleri de alınıp, Karakum Plajı’na konulacak.
Foça’nın birçok noktasında Kırmızı Bayrak ile ilgili çalışmalarını söz konusu olduğunu belirten Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ; “Foça’da engelleri kaldırıyoruz. Özellikle, old town dediğimiz Fevzipaşa Mahallesi’nde bir çalışmamız var ve denizlerde de engelleri kaldırmakla ilgili bir çalışma gerçekleştirdik. Bu projeyi, Foça Kent Konseyimiz ile birlikte hayata geçiriyoruz. Foça Kent Konseyi Engelli Meclisi Başkanı Sermin Selçuk’a ve Engelli Meclisi Üyesi İlker Yalçın’a çok teşekkür ediyorum. Birçok yöreye örnek olabilecek bu projemizi ilçemizdeki başka plajlarımızda da gerçekleştirmeye devam edeceğiz. Asıl amacımız “kırmızı bayrak” projesini Foça genelinde hayata geçirmek. Bu noktada İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ve 9 Eylül Üniversitesi’ne çok teşekkür ediyorum. Umarım ortak paydaşlarımızla beraber bu projemizi hayata geçiririz ve Foça’da engelleri kaldırırız” dedi.
Konu hakkındaki görüşlerini aktaran;
Foça Kent Konseyi Engelli Meclisi Başkanı Sermin Selçuk; “Engellilerimize bu imkan sağlandığı için çok mutluyuz. Engellilerimizin hayatlarını kolaylaştırıp, onları plajla buluşturmak bizleri çok memnun etti. Aileler çok memnun; bundan sonra çocuklarını ve yakınlarını denizden yararlandırma imkanı bulacaklar. Onlar artık çok daha rahat bir şekilde denize girebilecekler. Devamı gelecektir, mutluyuz. Foça Belediye Başkanı Sayın Gökhan Demirağ’a çok teşekkür ederiz” dedi.
Foça Kent Konseyi Engelli Meclisi Üyesi İlker Yalçın; “Geçen sene Foça Belediyesi Engelli Masası Sorumlusu Sinan Kılıç arkadaşımız “-Tutunabilecek bir demir olsa denize girebilirim” demişti. Bu fikir ilk ondan çıkmıştı. Şimdi Foça Belediyesi sayesinde bir plajımız oldu. Bu proje, engellileri rahatlatacak; engelsizleri de rahatlatacak. Burada beraber yüzebilecekler. Denize girebilmelerini kolaylaştıracak birşey yapmış olduk. Foça, engelli turizmine açılacak” dedi.
Engelli Velisi, İsmet Barkın; “Çocuklarımıza, denize girme imkanı sağladığı için gayet güzel, çünkü normal iskeleden girme şansları yok yavrularımızın. Gayet güzel olmuş. Sıklıkla gelip denize girecebileceğiz. Emeği geçenlere çok teşekkür ediyoruz” dedi.
Platform Özellikleri
Komple paslanmaz krom (304 kalite) ve ahşap malzemeden inşa edilen platformun % 5/9 meyile sahip korkulukları 65 santimetre yüksekliğe sahip.
Koridor genişliği 80 santimetre olan platformun, denizin içinde kalan kısmının uzunluğu 11 metre, yüzeyde kalan kısımını uzunluğu 16 metre ve su yüzeyinden 80/90 santimetre aşağıya iniyor.
KIRMIZI BAYRAK
“Kırmızı Bayrak” Kırmızı Bayrak Komisyonu, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nce 30 Ekim-3 Kasım 2013 tarihleri arasında gerçekleştirilen "ENGELSİZMİR 2013" temalı uluslararası kongre sonucunda oluşturuldu. Komisyon, 8 Nisan 2013 tarihinde İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından kabul edilen Yönetmelik doğrultusunda çalışmalarını sürdürüyor.
“Kırmızı Bayrak Komisyonu” İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından, engellilerin yaşamını kolaylaştıran kentlere, mekanlara ve ulaşım araçlarına veriliyor. Uygulama, Engelli vatandaşların erişimine uygun mekanların sayısının arttırılmasını hedefliyor.
Yıldızlar neyi temsil ediyor ?
“Kırmızı Bayrak”, 1, 2 ve 3 yıldızlı olmak üzere üç kategoride veriliyor. 1 yıldız erişilebilirlik konusunda Teknik Şartname’de belirtilen kriterlerin en az yüzde 60’ını, 2 yıldız en az yüzde 75’ini sağlayan, 3 yıldız ise belirtilen kriterlerin en az yüzde 90’ını sağlayan kamuya açık faaliyet gösteren açık veya kapalı mekanlara ile ulaşım araçlarına verilen “Kırmızı Bayrak”ı temsil ediyor.
Kırmızı Bayrak nasıl alınıyor ?
Kırmızı Bayrak Komisyonu üyeleri arasından belirlenen Denetleme Komitesi, “Kırmızı Bayrak” almak için İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne yazılı başvuran kurum ve kuruluşlarda yerinde denetleme yapar ve denetleme raporunu komisyona sunar. Komisyon; tespit formunda aranan erişilebilirlik özeliklerinin niteliğine ve sayısına göre talebi yapan kuruma “Kırmızı Bayrak” verilip verilmeyeceğine karar verir. Olumlu verilen karar; İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nin onayından sonra kesinleşir ve ilgili kuruma “Kırmızı Bayrak” verilir.
SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!