ANA SAYFA > SAĞLIK > EÜ Kordon Kanı Hücre- Doku Merkezi yenileniyor

EÜ Kordon Kanı Hücre- Doku Merkezi yenileniyor

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
EÜ Kordon Kanı Hücre- Doku Merkezi yenileniyor

Ege Üniversitesi (EÜ) Kordon Kanı Hücre-Doku Uygulama Araştırma Merkezi, EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak’ın destekleriyle yenileniyor. Alt yapısı büyük ölçüde yenilenen merkezin yakında hizmet vermeye başlayacağını söyleyen Rektör Budak, “Çalışmalarımızı yoğun bir şekilde sürdürüyoruz” dedi.

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde (EÜTF), kordon kanı, hücre ve dokunun kullanıldığı sağlık alanında gereksinim duyulan temel ve klinik araştırmaları yapmak, konuya ilişkin her türlü hizmeti gerçekleştirmek üzere faaliyet gösteren EÜ Kordon Kanı Hücre-Doku Uygulama Araştırma Merkezinin altyapı çalışmaları hızla devam ediyor. EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, tıp fakültesi ve hastane yönetimi ile merkezi ziyaret edip EÜTF İç Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi aynı zamanda merkez müdürü Prof. Dr. Mahmut Töbü’den çalışmalara ilişkin bilgi aldı. Çalışmaların tamamlanmasıyla merkezin 2021’ın ilk üç ayı içerisinde hizmet vermeye başlayacağını kaydeden Rektör Budak, “Hem fiziki anlamda inşaatı tamamlanmak üzere hem de en modern cihazların satın alma işlemleri bir taraftan sürüyor. İzmir için Ege Bölgesi için en önemlisi de ülkemiz için çok önemli bir sağlık hizmetinin verileceği bir birim. Ege Üniversitesi Rektörlüğü olarak bütçemizden, bilimsel araştırma projelerimizden maddi destekle burayı hizmete sokmak istiyoruz. Çalışmalarımızı çok yoğun bir şekilde sürdürüyoruz. Geldiğimiz mesafeyi görmek açısından yerinde incelemelerde bulunduk. Mahmut hocama ve ekibine başarılar diliyorum, maddi ve manevi hocalarımızın her zaman yanlarındayız” diye konuştu.

Rektör Budak’ın destekleriyle merkezin yakın zamanda hizmete girecek olmasından mutluluk duyduklarını söyleyen Merkez Müdürü Prof. Dr. Töbü, kordon kanının önemine değindi. Prof. Dr. Töbü, “Doğum sırasında kordon kanı atılıyor, halbuki çocukluk döneminde oluşabilecek ciddi hastalıkların tedavisinde kordon kanı önemli bir kaynak. Atılması yerine bunların saklanması bir nevi çocuğun sigortası durumunda. Biz burada, kordon kanı yanında kalp kapağı saklama ve hastalara kalp kapağı temini de yapacağız. Bununla ilgili ciddi çalışmalarımız var. Ayrıca mezenkimal kök hücre üretimini yapacağız. Mezenkimal kök hücre özellikle organ ve doku nakillerinde doku reddini önlemek için uygulanan önemli bir tedavi seçeneği. Merkezimizde ihtiyaç duyulan farklı kök hücre tiplerini ve hücresel ürünlerin üretimi de gerçekleştireceğiz.” dedi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber İzmir Zamanı için iki haftada 111 proje önerisi
Sonraki Haber Başkan Abdül Batur kentsel dönüşümde kararlı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?