ANA SAYFA > SAĞLIK > Erteleme hastalığını yenmenin 6 yolu

Erteleme hastalığını yenmenin 6 yolu

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Erteleme hastalığını yenmenin 6 yolu

Liderlik Okulu Kurucusu ve Kişisel Gelişim Mentoru Erkut Ergenç; erteleme hastalığının zaman yönetimini olumsuz etkilediğini belirterek, bu rahatsızlıkla baş etmenin 6 yolunu anlattı.

"Erteleme hastalığı klinik bir hastalık olmasa da, zamanı yönetmede bizi zora sokan bir davranış olarak karşımıza çıkıyor" diyen Liderlik Okulu Kurucusu ve Kişisel Gelişim Mentoru Erkut Ergenç, "Erteleme bir kişisel disiplin sorunu olarak ifade edilse de aslında bir öncelik sorunudur. Kişi bir şeyi erteliyorsa önemli, önemsiz, acil ya da değil, onu öncelikli olarak görmediği için erteler. Öncelik vermeme durumu önemsememe gibi algılanmamalıdır. Aksine çok mühim bir konu da ertelenebilmektedir. Bunun en büyük nedeni kişilerin mükemmeliyetçi olmaları ve ben bu işi daha sonra, daha iyi şekilde yaparım şeklindeki düşünceleridir" dedi.
 
Ergenç, erteleme hastalığından kurtulmanın 6 yolunu şu şekilde açıkladı;
 
Mükemmeliyetçilik tuzağına düşmeyin
 
"Ben bu işi ileri de daha iyi yaparım" diye düşünmeye başladıysanız, muhtemelen o işi ileri de daha kötü ve hatta hiç yapamayacağınız anlamına gelir. Unutmayın “mükemmel”, “iyinin” en büyük düşmanıdır. Bazen kötü olması hiç olmamasından iyidir.
 
Ertelemeye karar verdiğinizde o işi yapın (Just do it – Sadece yap)
 
Bu konuda verebileceğim en ilginç öneri bu olmalı. Eğer bir işi ertelemeye karar verdiyseniz, o işi hemen yapın. Çünkü bu anda büyük düşman yüzünü göstermiştir. Hemen yok edin.
 
Hayır demeyi öğrenin
 
Erteleme kararı çoğu zaman başka bir teklifin gelmesi nedeniyle oluşur. Ne kadar çok teklife 'evet' derseniz o kadar çok işi ertelersiniz. Hatta çoğu zaman evet dediğiniz yeni işleri de yine bu huy nedeniyle ertelersiniz. Bu nedenle 'hayır' demeyi öğrenin.
 
Yapılmayacaklar listesi oluşturun
 
Ertelenen şeylerin çoğu yapılacaklar listesinde yer alır. Dolayısıyla bir yapılacaklar listesi tutmak bu anlamda fayda sağlamayabilir. Bu nedenle size önerim; bir yapılmayacaklar listesi tutup buna uymanızdır. Yapılmayacakları yapmayın
 
İşleri parçalara bölün
 
İşleri parçalara bölün ve küçük küçük yapmaya başlayın. Örneğin; odanızı toplamayı erteliyorsanız, işe önce çekmecenizi toparlayarak başlayın. Ekmeği yemenin kolay yolu onu dilimlere ayırmaktır.
 
Birden fazla işle meşgul olmayın
Ertelemeyi engellemenin en önemli unsurlardan biri de odaklanmadır. Birden fazla işle meşgul olmak ertelemeyi tetikler. İşleri aynı anda bitirmek zor olması nedeniyle mutlaka diğeri ertelenecektir.
 
PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber MHP İzmir'den 15 Temmuz açıklaması
Sonraki Haber Karşıyaka Belediyesi, binlerce şikayete çözüm buldu

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?