İzmir Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor İşleri Müdürlüğü tarafından üniversite çalışanları ve öğrencilerine yönelik düzenlenen ‘Gyrokinesis (R) Egzersiz Sistemi ile Ofiste Egzersiz Vakti’ isimli etkinlik, Ferrin İlbay Yalnız eğitmenliğinde gerçekleşti. Kökleri, Yoga, Tai Chi, jimnastik ve dansa dayanan bir egzersiz sistemi olan Gyrokinesis’in, omurga ve duruş üzerindeki olumlu etkisine dikkati çeken İlbay Yalnız, bu sistemin günümüzde ofis çalışanlarının en önemli sorunu olan hareketsizliğe çözüm getirebileceğini ifade etti.
MS hastaları da yapabilir
Gyrokinesis’in, herkesin uygulayabileceği bir egzersiz sistemi olduğunu vurgulayan İlbay, MS hastaları ve yaşlılarla da bu çalışmaları yaptıklarını belirtti. Egzersizin spordan daha başka bir çalışma biçimi olduğunu ve insanların bundan korkmaması gerektiğini dile getiren İlbay, 60 ya da 90 dakika süren Gyrokinesis egzersizlerinin, sandalye kullanarak yapılan ısınma hareketleriyle başladığını anlattı. Gyrokinesis’in enerji kanallarını açarak, sinir sistemini uyaran, hareket kabiliyetini artıran ve tüm vücudu çalıştıran bir yöntem olduğunu söyleyen Ferrin İlbay Yalnız, sözlerini şöyle sürdürdü: “Egzersiz, hareket seviyesi ne olursa olsun faydalıdır. Ofiste masa başında çalışanlar için bu tür hareketler can kurtarır. Egzersiz ve sağlık için bir tabure yeter. İstedikten sonra yapacak çok şey var.”
Gyrokinesis nedir?
Türkiye’de çok az sayıda eğitmeni bulunan Gyrokinesis, Macar Balet Juliu Horvart tarafından geliştirilen bir egzersiz sistemi. Duyuları uyandırmak ve sinir sistemini uyarmak için sandalye üzerinde yapılan bir dizi ısınma hareket ile başlayan egzersiz, omurganın hareketlerini genişleterek, kalçalar, omuzlar, eller ve ayaklar da hareketlere katılarak devam eder. Yerde yapılan denge ve kuvvet çalışmaları da eklenen egzersiz, ayakta yapılan kardiyovasküler egzersizleri içeren ritmik çalışmaların ardından beden ve zihin hazırlamak için tasarlanan sakinleştirici çalışmalarla sona erer.
SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!