ANA SAYFA > EĞİTİM > Ege Üniversitesi, ilk 10’da yer aldı

Ege Üniversitesi, ilk 10’da yer aldı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Ege Üniversitesi, ilk 10’da yer aldı

Ege Üniversitesi, ODTÜ Enformatik Enstitüsü University Ranking by Academic Performance (URAP) Araştırma Laboratuvarı tarafından hazırlanan, Türkiye'deki 166 üniversitenin akademik performansının sıralandığı değerlendirmede ilk 10’da yer aldı. URAP 2020-2021 sıralamasında Ege Üniversitesi, devlet üniversitesi arasında 8’inci, Türkiye genelinde ise 10’uncu oldu.

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Üniversitelerin akademik performanslarını diğer üniversitelerle karşılaştırabilmelerine yardımcı olmak amacı ile geliştirilen URAP; nitelikli yayın, bilimsel doküman, atıf, doktora öğrencisi ve akademisyen sayılarını temel alarak hesaplanan puana göre üniversiteleri sıralıyor. Ülkemizdeki 166 üniversitenin akademik performansının değerlendirildiği URAP sıralamasında üniversitemiz ilk 10’da yer aldı. Genel sıralama puanını oluşturan göstergeler incelendiğinde ve Türkiye sıralamasında ilk 20`de yer alan üniversitelerle kıyaslandığında  üniversitemiz, doktora öğrenci ve mezun sayısı göstergesinde 8’inci, akademisyen sayısının öğrenci sayısına oranında ise 3’üncü sırada yer aldı. Ege Üniversitesi, belirlediği vizyon parametreleri doğrultusunda önemli bir başarıya daha imza attı” diye konuştu.

Hedefimiz üniversitemizi daha yukarılara taşımak
Ege Üniversitesinin dünya ve Türkiye sıralamalarında yükselmesini sağlamak için çalıştıklarını ifade eden Rektör Budak, “Üniversitelerin akademik performansını ortaya koyan URAP 2020-2021 Türkiye sıralamasında, bu sene,  Clarivate Analytics/InCites ile YÖK'ün yayımladığı veriler kullanıldı.  URAP, her yıl Türkiye ve dünya üniversite sıralamalarını toplumsal bir hizmet olarak yapıyor. Bu benzer sıralamaların temel amacı bir yandan üniversitelerin akademik performanslarını ortaya koyarken diğer yandan da diğer üniversitelerle kıyaslama yapabilme imkânı sunuyor. Ayrıca yükseköğretim kurumlarının ulusal ve uluslararası üniversitelere göre kendi konumlarını belirlemelerine imkân sunuyor. Üniversitelerin bilimsel üretkenliğinin makale ve atıf sayılarına göre değerlendirildiği rapor, üniversitelere yol göstermesi bakımından da önem arz ediyor. Bu tür sıralamalar bize şunu da  gösteriyor; yüksek etki değerli dergilerde makalelerimiz yeterince yer bulmuyor. Makalelerimiz, bu tür dergilerde yer almayınca atıf sayılarımız yükselmiyor. Eğer bu tür dergilerdeki makale sayımızı artırırsak aynı zamanda atıf sayımızı da yükseltmiş olacağız. Üniversite olarak hem ulusal hem de uluslararası alanda daha üst sıralarda yer alma hedefimiz doğrultusunda bilimsel yayın sayı ve kalitesini artırmak için akademisyenlerimize ve araştırmacılarımıza her türlü desteği bugüne kadar verdik, vermeye devam ediyoruz. Hedefimiz,  gerek URAP gerekse dünya çapında değerlendirme yapan diğer kuruluşların sıralamalarında üniversitemizi daha da yukarılara taşımak. Ayrıca,  Ege Üniversitesinin adını araştırma üniversiteleri ve dünyanın en iyisi 300 üniversitesi arasına yazdırmak. Üniversitemizin sıralamalarda daha üstlerde yer alması  için yayınlarımızın sayısını ve kalitesini artırmaya devam edeceğiz” dedi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Doğa katliamına iş dünyasından da tepki var
Sonraki Haber Başkan İduğ’dan şantiye denetlemesi

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?