Dünyanın ilk 7 harikasının belirlenmesinin üzerinden yüzyıllar geçtikten sonra İsviçre’de bir organizasyon tarafından internet aracılığıyla yapılan anketle ikinci yedi harikanın seçildiğini ve oylama sonucunun çok şaşırtıcı olduğunu belirten Zeki Şairoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı ve Coğrafya Öğretmeni Hülya Gürcü, “100 milyon kişinin altı yıl boyunca internet üzerinden oy kullanması sonucunda adeta açık hava müzesi olan Anadolu’dan sadece Ayasofya 21 finalist eser arasına girebilmiş ancak 7 harika arasına girememişti. Belli ki bu oylama bizim pek ilgimizi çekmedi ya da bir çoğumuzun haberi bile olamadı. Bu bir şarkı yarışması ya da moda yarışması olsaydı tavrımız ne olurdu bilemiyorum. Halbuki Türk turizmi adına kaçırılmış çok önemli bir fırsattı bu. Düşünün ki; 2. Yedi Harika'dan biri olan kurtarıcı İsa Heykeli’ni görmeye yılda 1 milyon turist Brezilya’nın Rio de Janeiro şehrini ziyaret ediyor. Oysa gerçekçi olmak gerekirse bu heykelin bir Ayasofya karşısında, ya da Hindistan‘daki Tac Mahal’in, Koca Sinan’ın Selimiye dehasının yanında adı mı geçer?” dedi.
2. Yedi Harika listelerinin açıklandığı 2007 yılında bir coğrafya dergisinde okurken duruma epey içerlediğini ifade eden Gürcü “Yıllar sonra bu hissiyattan yola çıkarak konuyu öğrencilerimle paylaştım onların ve öğretmen arkadaşlarımın desteği ile bir proje başlattık, Türkiye’de 77 yer belirledik, her birini 77 öğrenciye paylaştırdık ve her öğrenci kendine düşen tarihi eser veya doğal güzelliği okul panolarında tanıttı, sonra neden bu tanıtım Türkiye çapında olmasın dedik. Projeyi internet ortamına taşıdık ve diyoruz ki; 'Konu Dünyadaki harikalarsa 7’si değil 77'si bizde. Harika sensin Türkiye” şeklinde konuştu.
Proje kapsamında başlatılan ankete, "www.77harika.com" internet adresinden ulaşılabilecek. Anket sonunda seçilen yerleri doğru tahmin edenlerden üç kişi hediye olarak bu bölgelere gezi kazanacak.
SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!