ANA SAYFA > EĞİTİM > Dünyaca ünlü e- kitaplar, bilimsel ve kültürel yayınlar online erişime açıldı

Dünyaca ünlü e- kitaplar, bilimsel ve kültürel yayınlar online erişime açıldı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Dünyaca ünlü e- kitaplar, bilimsel ve  kültürel yayınlar online erişime açıldı

Ege Üniversitesi(EÜ) Merkez Kütüphanesi, Covid-19 pandemisi sürecinde bilim, sanat, tıp, tarih gibi bir çok alanda dünyaca ünlü elektronik dergi ve kitapları web üzerinden bilim insanlarının, araştırmacıların ve öğrencilerin hizmetine açtı.

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Üniversitelerimizin uzaktan eğitime geçtiği bu dönemde Ege Üniversitesi olarak kullanıcılarımızın artan ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla hizmetlerimizi bu yönde düzenlemeye başladık. Ege Üniversitesi Merkez Kütüphanesinin abone olduğu tüm veritabanları ve deneme erişimine açılan tüm yeni elektronik kaynaklardan kullanıcıların yararlanmasını sağlamayı amaçlıyoruz. Bu kapsamda dünyaca ünlü birçok farklı alandaki elektronik dergi ve kitapları kullanıcıların hizmetine açtık. Ücretsiz erişim sağlanan elektronik kaynakları ve online eğitimleri tüm kullanıcılarımız kütüphane web sayfamızdan takip edebilecekler ” dedi. 

Birçok yayınevinin, COVID-19 salgını nedeniyle evden çalışmak durumunda olan öğrencilere ve araştırmacılara bilimsel çalışmalarında destek olabilmek amacıyla elektronik kaynaklarının tamamını veya bir kısmını belli bir süreliğine ücretsiz erişime açtığını  ifade eden Rektör Prof. Dr. Budak, “Sağlık çalışanlarının yararlandıkları en önemli kaynaklardan olan ‘Clinical Key’ ve ‘Uptodate’ gibi veritabanlarına başta bu süreçte araştırmacılarımıza destek olmak amacıyla ücretsiz erişime açılmıştır. ‘Springer’, ‘Wiley’, ‘Elsevier’ gibi yayıncılar ders kitaplarını, ‘Proquest’, ‘MIT Press’, ‘Cambridge’, ‘Taylor and Francis’ elektronik dergileri ve binlerce elektronik kitabı ücretsiz erişime açmışlardır. Ayrıca, ‘Turcademy’ veritabanı içeriğinde bulunan 6 bin Türkçe elektonik kitaba da kısa süreliğine ücretsiz erişim sağlanmaktadır. Öte yandan, ders çalışmanın dışında popüler gazete ve dergilere erişim sağlanan ‘Press Reader’ ve ‘dMags’ gibi veritabanları da yine online olarak öğrencilerimizin ve araştırmacılarımızın ulaşabilmeleri amacıyla kısa süreliğine ücretsiz erişime açılmış olmakla birlikte 1785 yılından itibaren yayım yapan ‘The Times’ dijital arşivi 1785-2014 koleksiyonunu da kısa bir süreliğine ücretsiz online erişime açılmıştır” dedi.

Prof. Dr. Budak, tüm kullanıcıların evlerinden de eğitimlere katılmasını desteklemek amacıyla veritabanı kullanıcı eğitimlerini ve yazar eğitimlerini online olarak veritabanı temsilcileri ve yayınevleri  işbirliğiyle düzenlediklerini  ayrıca   “Web of Science Eğitimi”, “Springer Online Yazar Çalıştayı”, “Turnitin ve iThenticate İntihal Önlemeye Yardımcı Programlar Eğitimi”, "Elsevier ve Uptodate Online Eğitimleri" gibi bir çok eğitimleri daha önceden yaptıklarını ve bu pandemi sürecinde eğitimlerin devam edeceğini belirtti.
 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Trafik durdu İzmir Büyükşehir yol yaptı
Sonraki Haber Yoksul mahallelere yemek ikramı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?