Şehrin ortak problemlerinin çözümü amacıyla Büyükşehir Belediyesi’nin öncülüğünde oluşturulan İzmir Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu (İEKKK), 44. toplantısına sanat ve spor camiasından davet edilen yeni üyelerle başladı. İlk kez bu dönem, İzmir’in cumhuriyetten önce kurulan spor kulüplerinin başkanlarıyla Devlet Opera Ve Balesi, Devlet Senfoni Orkestrası ve Devlet Tiyatrosu yöneticileri de davet edildi.
2009 Temmuz ayından bu yana meslek odaları ve Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri, girişimciler, sanayiciler ve yatırımcıların biraraya gelerek şehrin meselelerini masaya yatırdığı kurulun, yerel seçimler ve yaz döneminden sonraki ilk toplantısı, serbest gündemle yapıldı. Tarihi Havagazı Fabrikası’ndaki toplantının açılış konuşmasını yapan Başkan Kocaoğlu, kuruluş çalışmalarını sürdürdükleri katı atık berteraf tesisiyle ilgili Mahalli İdareler Kurulu onayından sonra Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın da ön fizibiliteyi onayladığını açıkladı.
Yüzülebilir körfez için Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan çalışmaları da özetleyen Kocaoğlu, “Yüzülebilir körfez için de ÇED raporu süreci var. Uzun süredir bakanlıklarda takip ediyoruz ama bu arada boş durmadık. Kazıcı teknemizle ve amfibik kepçeyle problemleri çözmeye çalışıyoruz. Ragıp Paşa Dalyanı’nın bütün duvarlarını yıktık, temizledik. Şimdi de Homa Dalyanı’nda çalışıyoruz. Homa Dalyanı sığlaştığı için balık üretemiyordu, onu tekrar balık üretmesi için uğraşıyoruz.” dedi.
Tire Belediyesi’nin satışa çıkardığı mallar ve sonra satıştan vazgeçmesi konusuna da değinen Kocaoğlu, basına yanlış yansıdığını belirterek, “Ben Tire Belediye Başkanımız Tayfur Çiçek’e çok teşekkür ediyorum. Önerilerimiz doğrultusunda, konunun toparlanması noktasında özveride bulundu. Zaten bu konuda problem yoktu, basına yanlış yansıdı. Meclis kararındaki müphemlik, bu konunun sağa sola çekilmesine meydan veriyordu. Şimdi meclis kararı da sanıyorum önümüzdeki günlerde netleştirilecek. Bu konudaki problem aşılmış oldu.” şeklinde konuştu.
Kapatılan İzmir İl Özel İdaresi'nin mallarının devrinde yaşanan krizin yargıya taşındığını hatırlatan Başkan Kocaoğlu, “Bizim önemli problemlerimizden bir tanesi, 4,5 milyar TL’lik Özel İdare mallarından İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ve ilçe belediyelere hiçbir şey verilmemesi konusu. Bu konudaki mücadelemizi sürdürüyoruz. Bu konu yargı sürecinde. Bizimle ilgili olanları biz, bizimle ilgili olmayanları ilçe belediyeleri yargı sürecine taşıdı. 11 Ekim’de bir yürüyüş yaparak toplumda farkındalık yaratmak istiyorduk ancak yargıya intikal etmiş bir konuda, yargı sürecini etkileme endişesi ve hassasiyeti taşıdığımız için eylemden vazgeçip şimdilik kaydıyla donduruyoruz. İleride yargı sürecinden sonra ne yapmamız gerekiyorsa kentimizle birlikte yapmaya çalışacağız.” dedi.
SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!