ANA SAYFA > GÜNDEM > Bostanlı Barajı ve İçmesuyu projesinin ÇED kararı çıktı

Bostanlı Barajı ve İçmesuyu projesinin ÇED kararı çıktı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Bostanlı Barajı ve İçmesuyu projesinin ÇED kararı çıktı

İZSU'nun, Bostanlı Barajı ve İçmesuyu Projesine Ait Malzeme Ocakları projesine Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) gerekli değildir kararı çıktı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü'nün (İZSU)  Karşıyaka'da yapmak istediği Bostanlı Barajı ve İçmesuyu Projesine malzeme temin etmek amacıyla yapılması planlanan “Bostanlı Barajı ve İçmesuyu Projesine Ait Malzeme Ocakları {3,04 ha Geçirimsiz Malzeme Ocağı (HÜİB:35/2015-06), 5,51 ha Geçirimli Malzeme Ocağı (HÜİB:1/129), 4,99 ha Kaya Malzeme Ocağı (HÜİB:35/2015-09)}, Kırma Eleme (48.100 ton/yıl) ve Yıkama Eleme Tesisi (30.000 ton/yıl)” projesine ÇED gerekli değildir kararı verildi. 

İzmir ve Çevresinin İçmesuyu İhtiyacı Karşılanacak 
Proje tanıtım dosyasında yapılmak istenen proje ile ilgili olarak "İzmir İli, Karşıyaka İlçesi, Koca Dere/Bostanlı Deresi üzerinde yapımı planlanan Bostanlı Barajı ve İçmesuyu Projesi ile İzmir ve çevresinin içmesuyu ihtiyacının bir kısmının karşılanması ve Karşıyaka İlçesi'ndeki bazı yerleşim yerlerinin Bostanlı Deresi’nin taşkınlarından korunması amaçlanmaktadır" denmektedir. 

İkinci Kez "ÇED Gerekli Değil" Kararı
Söz konusu projenin 20 Ocak 2017 tarihinde ÇED gerekli değildir kararının verildiği ancak projeye birtakım sebepler nedeniyle başlanamadığı ifade edilmiştir. Söz konusu sebepler şu şekilde sıralanmıştır:  "İZSU tarafından; 28.10.2017 tarih ve 30224 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren "İçme-Kullanma Havzalarının Korunmasına Dair Yönetmelik" ile meydana gelen değişikliklerin değerlendirilmesi, 2020-2021 yılı itibari ile pandemi dönemindeki kısıtlamalar, tedbirler ve esnek çalışma süreçlerinin yaşanması gibi sebeplerden dolayı bahse konu baraj ve malzeme sahalarının izin, kamulaştırma ve tahsis çalışmaları aksadığından günümüz itibari ile söz konusu projenin yatırım faaliyetine başlanamamıştır."  

Proje kapsamında Bostanlı Barajı ve İçmesuyu Projesine malzeme temin etmek amacıyla yapılacak maden ocakları üç yıl süreyle işletilecek.

Yenigün

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Başkan Soyer Harmandalı gerçeklerini ve siyasi engelleri anlattı
Sonraki Haber Karşıyaka, can dostların yanında

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

pop up açılış