ANA SAYFA > EĞİTİM > Bilgisayar Olimpiyatı 2015’in şampiyonları belli oldu

Bilgisayar Olimpiyatı 2015’in şampiyonları belli oldu

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Bilgisayar Olimpiyatı 2015’in şampiyonları belli oldu

İzmir Üniversitesi ile Doğanata Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından düzenlenen Necdet Doğanata Anısına Bilgisayar Olimpiyatı 2015’in şampiyonlarına madalyaları düzenlenen törenle verildi.

İzmir Üniversitesi ile Doğanata Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından ilk kez düzenlenen, 110 tane 9, 10, 11 ve 12’nci sınıf lise öğrencisi ile üniversite öğrencisinin programlama becerilerini yarıştırdığı Necdet Doğanata Anısına Bilgisayar Olimpiyatı 2015 sonuçlandı. Liselerde programlama eğitimi verilmesine önayak olmak ve ilgili bölümlerden mezun olacak üniversite öğrencilerinin iş yaşamlarında karşılaşacakları algoritmik problemleri çözme yeteneklerini yükseltmek amacıyla düzenlenen yarışmada Özel Yamanlar Fen Lisesi öğrencileri Kayacan Vesek ve Burak Çetin ile Özel Yamanlar Anadolu Lisesi öğrencisi Mehmet Akif Atıcı altın madalyaya layık bulunarak şampiyonluğu paylaştı. Şampiyonlara madalya ve plaketlerini İzmir Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ali Rıza Doğanata’nın takdim ettiği törende Rektör Prof. Dr. Kayhan Erciyeş, Doğanata Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Selim Doğanata, Düzenleme Kurulu Başkanı, İzmir Üniversitesi Yazılım Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Arjan Skuka, dekanlar, bölüm başkanları ve akademisyenler ile öğrenciler bulundu.

Programlama eğitimi liselerde verilmeli

Doç. Dr. Arjan Skuka yaptığı açılış konuşmasında, eğitime hayatını adayan İzmir Üniversitesi Kurucu Mütevelli Heyet Başkanı Necdet Doğanata adına İzmir ve Ege Bölgesinde ilk kez düzenlenen Bilgisayar Olimpiyatına gösterilen ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Programlama becerisinin liseden başlayarak alınan eğitimle yıllar içinde geliştirilmesinin büyük önem taşıdığını ifade eden Skuka, “Artık her sektörde kullanılan bilgisayar teknolojilerini programlama becerisi, sürekli yeni diller ile gelişen bir süreç izliyor. Bu nedenle mücadele ruhu içinde bu becerinin genç kuşaklara aktarılması büyük önem taşıyor” dedi.

Hizmet 50’nci yılında devam ediyor

İzmir Üniversitesi’nin, 50 yılı geride bırakan Doğanata Eğitim Kurumları’nın son halkası olduğunu hatırlatarak sözlerine başlayan Mütevelli Heyet Başkanı, “Matematik Olimpiyatının ikincisini gerçekleştirdik, önümüzde Takım Satranç Turnuvası var. Bilgisayar Olimpiyatının ilkini düzenlememize rağmen büyük ilgi gördü. Yeni bir DOESEF heyecanı bizi beklerken yine bilimin mücadeleci ruhunu çocuklarımıza uluslararası çapta yaşatan, 25 ülkeden 150 katılımcıyı ağırlayacağımız 10. International Conference of Young Scientists’e ev sahipliği yapmaya hazırlanıyoruz. Necdet Doğanata’nın mirası olan, eğitim hizmetini mümkün olan herkese sunma misyonumuzu sürdürmek en önemli hedefimiz” diye konuştu.

Yanılgılar yıldırmasın

Konuşmasında bilimin deneme yanılma yöntemi ile ilerlediğine dikkat çeken Ali Rıza Doğanata, öğrencilerin mücadeleci ruhlarını hiçbir zaman kaybetmemeleri gerektiğini şu sözlerle ifade etti:

“Edison, ampulü icadı sırasında elektriğe en dayanıklı malzemeyi bulana kadar 1000 ayrı deneme yapmak zorunda kaldı. Bill Gates, 32 bit’lik bir işletim sisteminin asla yapılamayacağına inanıyordu. Einstein, nükleer güçten asla bir enerji olarak yararlanılamayacağına inanıyordu. Amerikan’ın üst düzey İletişim Bakanlığı yetkililerinden biri, uydu teknolojilerinden iletişimde yararlanılamayacağına inandığını söylemişti. Boing’in üst düzey bir yetkilisi de (10 kişiden fazla insanı taşıyan bir uçağın hiçbir zaman yapılacağını sanmıyorum) demiş. Blackberry CEO’su 2012 yılında (tabletlerin hiçbir zaman yaygınlaşacağını sanmıyorum) demiş. Bilim ve teknoloji yanılgı ve başarısızlıklar ile ilerler. Sizlerin Bilgisayar Olimpiyatı deneyiminiz de sizi başarılara taşıyan önemli bir basamak olacak.”

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Pınar Karşıyaka tarih yazmak için parkede...
Sonraki Haber Bu mahallede seferberlik var

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?