ANA SAYFA > EĞİTİM > Bardakcı: Rehberlik mesleğini çok önemsiyorum

Bardakcı: Rehberlik mesleğini çok önemsiyorum

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Bardakcı: Rehberlik mesleğini çok önemsiyorum

Karşıyaka Rehberlik ve Araştırma Merkezi’nin 2014-2015 Eğitim Öğretim Yılı Sonu Toplantısı, Yaşar Üniversitesi’nde yapıldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakcı,  “Okulun başarısı, özel eğitim gerektiren alanların sorunlarının çözümü, okuldaki bütün çalışmalar, planlamalar, uygulamalar rehber öğretmene bağlıdır diye sizden bir uzman el dokunuşu beklentisi var. Bunun için sizin mesleğinizi çok önemsiyorum” dedi.

Karşıyaka, Çiğli ve Menemen’de görevli rehber öğretmenler, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Aptullah Kotay, Karşıyaka İlçe Milli Eğitim şube müdürü Bahattin Gengörü’’nün de katıldığı toplantıya Yaşar Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Nazım Sözer, İl Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakcı, Karşıyaka Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürü Mürvet Bakır Beykent Üniversitesi’nden Yrd. Doç. Dr. Neslim Doksat birer konuşma yaptılar.

Mürvet Bakır, rehber öğretmenler ile koca bir aile olduklarını belirterek “Eğitimin kalitesini yükseltmek, öğrencilerin başarılarını artırmak, uyum sorunlarını yaşayan öğrencilerimize yardım etmek, özel eğitim alan öğrencilerimize toplum ve akranları ile kaynaştırmak, uygun eğitim hizmetlerini vermek için çalışanların yanında olduklarını söyledi.

Okulun gelişiminde sizlere ihtiyaç var

İl Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakçı, geçen yıl yapılan toplantıda “Öğrencilerin gerek kişisel gelişimleri gerek mesleki becerilerinin eğilimlerinin tespit etme, geliştirme, başarılarını artırma çalışmalarına ağırlık verelim. Bu alanlarda hem okul idaresi, hem öğretmenler ile işbirliği yapalım, bu alanda okulun gelişiminde sizlere ihtiyaç var demiştim” hatırlatmasında bulundu.

Bir okulun rehber öğretmeni gerçekten diğer bölümler ile çok iyi bir iletişim kurar işbirliği yapar ve iyi koordinasyon anlamında etkili olursa, mutlaka o okulda etkili öğrenme başarıyı geliştirmeye dönük okulun gelişimine dönük öğrencilere yönelik alanlarda yapılacak çalışmaların o okulun ufkunu açacağını belirten Bardakcı sözlerini şöyle sürdürdü. “Okulun başarısı, özel eğitim gerektiren alanların sorunlarının çözümü, okuldaki bütün çalışmalar, planlamalar, uygulamalar rehber öğretmene bağlıdır diye sizden bir uzman el dokunuşu beklentisi var. Bunun için sizin mesleğinizi çok önemsiyorum.”

Prof. Dr. Ali Nazım Sözer rehberliğin önemli olduğunu söyledi. Yrd. Doç. Dr. Neslim Doksat, “Bağlanma ve Bağlanma Biçimlerinin Çocukluk ve Ergenlik Dönemlerine Yansımaları” konulu sunum yaptı.

Toplantıda bebeklik ve erken çocukluk döneminde güvenli bağlanma kuran bireylerde ruh sağlığı bozukluklarına daha az rastlandığı, güvenli bağlanmayı bireyin yaşamı boyunca koruyan bir tür psikolojik bağışıklık olarak sistemin öne çıkardığı belirtildi.

Haber ve fotoğraf: Yılmaz DURMAZ

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Gelin almak için Amerika'dan geldi
Sonraki Haber MHP’li Işık’tan Delican’a zehir zemberek sözler

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?