Türk gençliğini bugünün enerjisi yarının teminatı olarak gördüklerini belirten Hotar “Düşünen, sorgulayan, kendini ifade edebilen, yeniliğe ve gelişmeye açık, farklılıklara saygılı, ahlaki değerlere sahip, karar süreçlerine katılan, ülkemiz meselelerine ve çevreye duyarlı gençlerimizin siyasette, ekonomide ve toplumsal hayatta daha aktif rol almasına önem veriyoruz. Bu kapsamda gençlerimize dönük politikalarımız öncelikli hedeflerimiz arasındadır” dedi.
Seçilme yaşı 18’e olacak
Eğitime devam eden gençlerin ve 18 yaş altı tüm çocukların genel sağlık sigortasından ücretsiz faydalanması, 2002’ de 45TL olan burs ve kredi miktarının 330 TL’ye çıkması ve üniversite harçlarının tamamen kaldırılması ile maddi olarak gençleri büyük bir yükten kurtardıklarını belirten Hotar şöyle devam etti: “Lise ve üniversiteyi bitiren gençlerimizin 2 yıl süreyle sağlık sigorta primlerini biz ödeyeceğiz. Ayrıca, gençlerimizin siyasette daha aktif rol almalarını sağlayacak seçilme yaşını 25’e düşürmüştük şimdi ise bu yaşı 18’e indireceğiz. Cumhuriyet tarihinde en çok üniversite kuran partimizin ana hedeflerinden biri de eğitim almamış hiçbir gencimizin kalmamasıdır. Eğitimin kalitesini arttıracak düzenlemelerin yanında yüksek lisans ve doktora programları için yurtdışına gönderilen öğrenci sayısını da yükselteceğiz. Ayrıca yükseköğrenimde, müracaat eden tüm öğrencilerimize barınma imkânı sağlamak amacıyla kalitelerini arttırdığımız gibi yurt kapasitelerini arttıracağız” dedi.
Aktif gençler yetişecek
Hotar ayrıca ilk kez AK parti döneminde genç istihdamı için teşvikler sağlandığının altını çizerek: ” 18 yaşından büyük ve 29 yaşından küçük olanların istihdamını teşvik amacıyla gençlere ait SSK primlerini belirli oranlarda 5 yıl boyunca karşıladık. İlk kez iş bulan gencimizin bir yıl süre ile maaşının devlet tarafından ödenmesi, genç girişimcilerimizin sermaye şirketlerine ilk defa vergi muafiyeti, “100 Genç Girişimciye 100 Bin Lira Hibe Desteği” programı, şirket kurma masrafları ve diğer harcamaları için 50 bin TL hibe olmak üzere 100 bin TL gibi çeşitli proje ve desteklerle gençlerimizin ekonomik hayatta daha aktif olmalarını hedeflemekteyiz” dedi.
Hotar ayrıca, gençlerin kültür ve sanatla beslenmelerini, sanat icra etmelerini sağlayacak “Sanat Evleri” ve “Gençlik stüdyoları” kuracaklarını belirtti.
Yine gençlerimiz için İŞKUR tarafından verilen kurslara katılan kursiyerlerin 15 günlük SSK primlerini karşılamakla birlikte kursiyer başına 600 TL ücret ödendiğini, çeyiz hesabı uygulaması, ücretsiz internet erişimi imkanı ve öğrenim gören gençlerimizin pasaport harcını kaldırılması gibi müjdeler veren Hotar: “Gençlerimize tavsiyem bütün bu imkanlardan en azami derecede faydalanmaları ve kendilerini geliştirmeleri. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonraki süreçte de gençlerimizin talep ve ihtiyaçları bizim önceliklerimiz arasındadır” dedi.
SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!