ANA SAYFA > GÜNDEM > AK Parti Karşıyaka'da Köse yeniden başkan

AK Parti Karşıyaka'da Köse yeniden başkan

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
AK Parti Karşıyaka'da Köse yeniden başkan

AK Parti Karşıyaka’da tek adayla yapılan kongrede mevcut başkan Köse, güven tazeledi. Yeni dönemde de devam edecek.

Karşıyaka Belediyesi Deniz Baykal Kültür Merkezi’nde yapılan AK Parti Karşıyaka İlçe Kongresinde mevcut İlçe Başkanı Selahattin Köse, tek aday olarak kongrede yer aldı ve yeniden ilçe başkanı seçildi. 

Kongreye AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, İzmir Milletvekili Şebnem Bursalı, önceki dönem İzmir Milletvekili Necip Kalkan, MHP İlçe Başkanı Akif Yılmaz, 31 Mart 2024’te Karşıyaka Belediye Başkan Adayı İsmail Çiftçioğlu, Önceki dönemlerde AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanlığı yapan Abdullah Mertoğlu, Didem Keseli, Tuncay Bozkurt, İl Başkan yardımcısı Veysel Gündoğan, Karşıyaka Muhtarlar Derneği Başkanı Coşkun Zenginer, STK yönetici ve temsilcileri ve çok sayıda partili katıldı. Divan başkanlığını ise AK Parti Yerel Yönetimler İl Başkan Yardımcısı Tansu Kaya üstlendi.

Cumhur Başkanı ve AK Parti Genel Başkanı recep tayip Erdoğan’ın gönderdiği mesaj okundu. Mesaj okunduğunda salondakilerin Türk Bayrağı ve parti bayraklarını sallayarak tezahürat yaptı.

Kongrede ilk konuşmayı İlçe Başkanı Selahattin Köse yaptı
Köse yerel seçimlerde Karşıyaka'daki oylarını artırdıklarını belirtti. Teşkilatın her zaman güçlü bir destek olduğunu vurguladı. Türkiye’nin uluslararası alanda karşılaştığı zorluklara dikkat çeken Köse, “Eski Türkiye yok artık; güçlü Türkiye ve onun başkumandanı Erdoğan var” dedi.

Köse, seçim döneminde AK Parti Karşıyaka Belediye Başkan Adayı İsmail Çiftçioğlu ile birlikte uyumlu bir çalışma sergilediklerini belirterek, “Genel olarak oylarımız düşerken Karşıyaka’da oylarımızı artırdık” ifadelerini kullandı.

Köse sözlerini şöyle sürdürdü. “Kıymetli dava arkadaşlarım, Çok önemli günlerden geçiyoruz, etrafımız ateş çemberi. Dünyada ve Ortadoğu da güç dengesi değişmektedir. Türkiye’nin yükselişini farkeden  güçler, Ortadoğu’yu katil İsrail üzerinden dizayn etme hevesine kapılmışlar, uluslararası hukuku tanımayan katiller ve onun destekçiler, canlı yayında soykırım yapmaktadırlar. 
Ama başaramayacaksınız, emellerinize ulaşamayacaksınız, artık eski Türkiye yok, Güçlü Türkiye ve onun Başkomutanı Recep Tayyip Erdoğan var.
Ey katiller yok olacaksınız, Ülkemizdeki birlik beraberliği bozmaya gücünüz yetmeyecek, Liderinin arkasında sarsılmaz iradeyle duran milletimiz var, onun arkasında ümmet var, Onun arkasında tüm mazlumların duası var, İzmir teşkilatı ve Karşıyaka teşkilatı var.”
“CHP’nin atanmış başkanları...”
Köse, CHP’nin atanmış başkanları nedeniyle belediyenin temel işlevlerini yerine getiremediğini ve meclis üyelerini susturmaya çalıştığını savundu. “Sen meclis üyelerini susturmuş olabilirsin ancak Erdoğan’ın yol arkadaşlarını susturamayacaksın” diyerek sert eleştirilerde bulundu.

Köse’den sonra kürsüye gelen AK Parti İzmir Milletvekili Şebnem Bursalı, birlik ve beraberlik vurgusu yaptı. İzmir’i zirveye taşıyacak kadronun burada olduğunu belirterek, “Siyaset uzun soluklu bir süreçtir ve bu bir bayrak yarışı” dedi.
İl Başkanı Bilal Saygılı ise yaptığı konuşmada kongrelerin medeniyet okulunun ahlaklı duruşunu sergilediğini ifade etti. Başka partiler gibi kongrelerinde sandalyelerin uçuşmadığını, kongrelerinde kardeşlik hukuku çerçevesinde hareket ettiklerini belirtti. 

Kongre’de Dağ’dan Karşıyaka Stadı için önemli açıklama
AK Parti Karşıyaka İlçe Teşkilatı'nın kongresine telefonla bağlanan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Medya ve Tanıtım Başkanı Hamza Dağ, Karşıyaka Stadı ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Dağ, “Son altı aydır sesleniyoruz, ama sessiz kalıyorlar. Bakanlık, araziyi Büyükşehir Belediyesi’ne vermeye hazır. Büyükşehir’in önünde hiçbir engel yoktur; ancak henüz bir hamle gelmedi” ifadelerini kullandı. Bu açıklamalar, Karşıyaka’nın spor altyapısının güçlendirilmesine yönelik beklentileri artırırken, yerel yönetimden atılacak adımların önemine de dikkat çekti.

Kongrede Çiftçioğlu’na büyük ilgi
İsmail Çiftçioğlu salona girişinde büyük alkış aldı. Çiftçioğlu bütün sıralara uğrayarak salondakilerle el sıkışması dikkat çekti.

Haber ve fotoğraf: Yılmaz Durmaz
 

HABERE AİT RESİMLER

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Çatı Bostanlı sosyal ve kültürel etkinliklerin yeni adresi...
Sonraki Haber Dağ: Bakanlık, Karşıyaka Stadı arazisini Büyükşehir Belediyesi’ne vermeye hazır

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?