"4007 TÜBİTAK Bilim Şenlikleri Destekleme Programı" kapsamında hibe almaya hak kazanan 117B214 Numaralı “Ailemle Bilime Yolculuk" isimli Proje etkinlikleri, Karşıyaka Öğretmenevi ve Akşam Sanat Okulunda gerçekleştirildi.
Etkinlik 3000 öğrencinin,10 000 civarında velinin, Karşıyaka İlçe Milli Eğitim’e bağlı tüm okulların ve misafir okulların katılımıyla değişik kültür merkezlerinde, konferans salonlarında, gerçekleştirildi.
Şenlik boyunca 35 farklı atölyede, atölye liderleri ve rehberler eşliğinde gerçekleştirilen etkinliklerde, ana sınıfından liseye kadar her yaştan öğrencinin bilimi sevmesi, bilimsel çalışmalara ilgi duyması, öğrencilerin aileleriyle birlikte bilimsel iletişimlerini güçlendirmeleri hedeflendi. Eş zamanlı olarak gerçekleştirilen panel, gezi ve atölye çalışmalarıyla, il genelinden katılan her yaştan bilimi yapan-yaşayan-paylaşan konumuna getirilmesi amaçlandı.
Doğayı keşfetmekten, su saatine, uzaydan buket tasarımına, güneş saatinden köprü tasarımına, felsefeden psikolojiye kadar çok boyutlu bir bilimsel ve pedagojik alana hitabeden “Ailemle Bilime Yolculuk” bilim şenliğini, Karşıyaka Kaymakamlığı ve Karşıyaka Belediyesi, Karşıyaka İlçe Emniyet Müdürlüğü Ege ve Dokuz Eylül Üniversiteleri, TRT, Sevgi Evleri Çocuk Yuvası, Karşıyaka İlçe Sağlık Müdürlüğü, Karşıyaka Haber Gazetesi, Karşıyaka Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Fen Öğretmenleri Derneği (FENÖDER), ODER Otizm Derneği, Ege Ses Terapi Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi, Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı (ZİÇEV), Ege Üniversitesi Çocuk Eğitim Uygulama Atölyesi gibi pek çok kurum tarafından desteklendi.
Çocukların kişisel ve akademik açıdan sağlıklı gelişimlerinde ailelerin desteklenmesi için düzenlenen “Çocuğumun Bilim Yolculuğunda Ne Kadar Rehberim?” konulu panelde katılımcılar, Prof. Dr. Coşkun Küçüközmen, Yazar Bilge Öztoplu, Mucit Hasan Kum, Astronom Dr. Muzaffer Çamurdan tarafından bilim ve eğitim her yönüyle değerlendirildi.
“Bilimde ve Matematik ’de Zihni Sinir ’inSTEM’i var” konulu panelde katılımcılar Prof. Dr. Kemal Yürümezoğlu, Prof. Dr. Orçun Yorulmaz, Yrd. Doç. Dr. Burak Karabey, Yrd. Doç. Dr. Mehmet Şakiroğlu tarafından bilimin disiplinler arası özelliği vurgulanarak, çocukların ilgi ve yeteneklerine göre farklı alanlara yönlendirilmelerinin öneminde değinildi.
Üç gün süren bilim şenliğinde, atölyeler, drama çalışmaları, dans ve tiyatro gösterileri yapıldı.Müzik dinletileri, bilimsel deneyler, seminer, panel ve söyleşiler ve beş ayrı bölgeye yapılan bilim gezileriyle bilimin erişilebilir ve ilham verici bir şekilde sunulduğunda, sevilen ve değer gören bir uğraş olduğu; aile içi iletişimin bilim dili ile kurulmasının imkânları kazandırıldı.
SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!