İzmir’in uzun soluklu tek uluslararası sinema etkinliği olan Uluslararası İzmir Kısa Film Festivali, bu yıl 17.kez kapılarını açmaya hazırlanıyor. Başta Kültür Bakanlığı, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Sinema Genel Müdürlüğü olmak üzere Buca Belediyesi, Konak Belediyesi, Bayraklı Belediyesi, Karşıyaka Belediyesi ve Bayraklı Belediyesinin destekleri ile gerçekleştirilen Uluslararası İzmir Kısa Film Festivali 01-06 Kasım tarihleri arasında İzmir Sanat, Fransız Kültür Merkezi, Karşı Sanat Merkezi ve Ege Üniversitesi, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, Yaşar Üniversitesi ve İzmir Ekonomi Üniversitesi Salonlarında gerçekleştirilecek.
Film gösterimleri yanında birçok etkinlik var...
Festivale katılan ünlü konuklar ile yapılacak söyleşilerin yanısıra kamera önü oyunculuk, görüntü yönetmenliği ve post prodüksiyon konularında düzenlenecek ücretsiz workshoplar sayesinde, kısa film konusunda her alanda eğitim sağlanmış olacak. Ünlü oyuncular İrem Altuğ, Bestemsu Özdemir, Yiğit Kirazcı ve Nazlı Tosunoğlu oyunculuk üzerine televizyon ve sinema ile ilgili deneyimlerini aktarırlarken Türkiye'nin usta yönetmenlerinden Erden Kıral filmleri ve sineması üzerine festival izleyicileri ile buluşacak. Ayrıca Türkiye'nin önde gelen görüntü yönetmenlerinden Uğur İçbak, Oktostore ve İstanbul Post Prodüksiyon Departmanı'nın uygulamalı olarak yapacakları görüntü ve kurgu eğitimleri de merakla bekleniyor. Temel yapım atölyesinde Yonca Ertürk proje hazırlama, sunma ve kaynak bulma konularında bilgi verirken, tasarım konusunda illüstrasyon sanatçısı Ethem Onur Bilgiç tecrübelerini paylaşacak. Ayrıca Tümay Özokur, Yrd. Doç. Dr. M.Melih Korukçu ve yönetmen Ali Adnan Özgür'ün birlikte düzenledikleri atölye ile kamera önü oyunculuğu konusunda tüm bilinmeyenler yanıt bulacak.
100 İllüstrasyon ile Türk Sineması'nın 100 yılı...
Bandmag dergisinin Antalya Film Festivali için hazırladığı 100 ilüstrasyon ile Türkiye Sineması'nın 100 yılı sergisi de festival sırasında İzmirliler ile buluşacak. Sergide Vurun Kahpeye’den (1949) Yalnızlar Rıhtımı’na (1959), Sevmek Zamanı’ndan (1965) Sürü’ye (1978), Karılar Koğuşu’ndan (1989) Eşkıya’ya (1996), Bal’dan (2009) Kış Uykusu’na (2014), sinemamızın hafızalardan silinmeyen 100 filmine dair 20 genç illüstrasyon sanatçısının çalışmaları yer alıyor.
SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!