Aliağalı bal üreticilerini tek çatı altında toplamak amacıyla birliğin kuruluşuna öncülük eden Bayram Karcı, Aliağa’da gerçekleştirilen 1’inci olağan genel kurulda; üyelerin tamamının desteğini alarak, Aliağa Bal Üreticileri Birliği’nin Yönetim Kurulu Başkanlığına seçildi. Aliağa Bal Üreticileri Birliği’nin Bayram Karcı Başkanlığında oluşan yönetim kurulunda ise şu isimler yer aldı: Levent Türkel, Şükrü Çakmak, Hüdai Çakır ve Hasan Akdemir
Genel kurul sonrasında gazetecilere yaptığı açıklamada; Arı ürünlerini denetim altına alarak daha kaliteli bir şekilde tüketicilere ulaştırmayı ve arıcılığı ilçe genelinde daha da yaygınlaştırmak adına Aliağa’ya bal ormanları kurmayı hedeflediklerini belirten Aliağa Bal Üreticileri Birliği Başkanı Bayram Karcı, “Genel kurulumuzdan yönetim olarak 4 yıllığına görev aldık. Bu anlamda artık üyelerimiz ve Aliağa’mız için çalışacağız. Uzun zamandır Aliağa’da bal üreticileri olarak bu birliği kurmak için girişimlerimizi yapmıştık. Şu anda da resmen kurulmuş bulunmaktayız. Aliağa Bal Üreticileri Birliği olarak başta üniversitelerimiz olmak üzere; Aliağa Kaymakamlığı, Aliağa Belediyesi, Aliağa Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü, Aliağa Ticaret Odası gibi kurum ve kuruluşlarla iş birliği içinde çalışacağız” diyerek, Bal Üreticileri Birliği’nin Aliağa ilçesine ve üreticilere hayırlı olması temennisinde bulundu.
Aliağa’da 150 üretici ve 4 bin 550 yerleşik kovan ile yıllık 15 ton bal ürettiklerinin bilgisini veren Karcı, “Aliağa Halk Eğitim Merkezimizin düzenlediği kurslar ile yöremizde arıcılık son dönemde yaygınlaşmaya başladı. Bu noktada kurumsallaşmamız gerekiyordu ve bu düşünceyle ilçemizde faaliyet gösteren tüm bal üreticilerini birlik çatısı altında topladık. Amacımız tüketiciye doğal, sağlıklı ürünleri sunmak olacaktır” dedi
SAHTE BAL İLE MÜCADELE
Aliağa’da serbestçe sahte bal pazarlayan satıcılarla mücadele edeceklerini ve tüketicilerin bilinçlendirilmesi adına çeşitli faaliyetlerde bulunacaklarını belirten Karcı, tüketicilere şu tavsiyelerde bulundu: “Vatandaşlarımız üzerinde işletme numarası olan balları tercih etmelidir. İşletme numarası olan ballar, hakiki baldır. Bizim tavsiyemiz, tüketicilerimizin balı bildikleri, güvendikleri yerlerden satın almaları yönündedir. Bir gerçek var ki arı, hiçbir zaman ayıplı mal üretmez. Ayıplı malı, bu piyasadaki sahtekâr satıcılar yapar. Bizde Birlik olarak üzerimize düşeni yapacağız. Aliağa’ya sahte balı sokmayacağız. Aliağa Bal Üreticileri Birliği olarak çalışmalarımızı herkes görecek. Yapacağımız çalışmalar sonucunda kazanan üreticilerimiz ve tüketicilerimiz olacak”
ALİAĞA'YA BAL ORMANI
İlk hedeflerinin Aliağa’ya Bal Ormanı kazandırmak olduğunu sözlerine ekleyen Karcı,“Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile birlikte Orman ve Su İşleri Bakanlığımız da bal ormanı projemizi önemsiyor. Orman Bakanlığımız, bal üretimini arttırmak amacıyla Türkiye'nin birçok yerinde bal ormanları kuruyor. Biz de bu doğrultuda Çıtak Bölgesi’nde yaklaşık 150 dönüm bal ormanı, fidan dikimi ve otsu florası yüksek, bal yapıcı bitkilerin ekim çalışmalarını sürdürüyoruz. Yakın zamanda da Aliağa’mıza bal ormanı kazandırmış olacağız. İlçemiz de faaliyet gösteren arıcılarımız bu bal ormanı sayesinde ekonomik olarak rahatlayacaklar” diye konuştu.
SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!