Söz konusu Kanun Hükmünde Kararname, düzenlenerek yeniden yayınlandı. Buna göre; belediyelerin, Mili Eğitim Müdürlükleri ile yapılan ve Bakanlıkça onaylanan protokol çerçevesinde eğitim faaliyetlerine devam edebilmesinin önü tekrar açıldı.
Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar “Belediyelerin Atatürk’e, Cumhuriyet’e, devlete bağlı nesiller yetiştirmesinin, bu doğrultuda eğitim merkezleri açmasının yanlış bir şey olmadığını savunmuştuk. Kapatma kararının yanlış olduğunu söylemiştik ve KARGEM’i kapatmayacağımızı duyurmuştuk. KHK’nın arkasından dolanıp, isim değişikliğine de gitmedik. Bu konudaki dik duruşumuzun ve kararlılığımızın mükâfatını aldık. Bu yanlıştan dönen ve sağduyu ile kararı düzelten herkese teşekkür ediyoruz. KARGEM bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Atatürk'e ve Cumhuriyet değerlerine bağlı öğrenciler yetiştirmeye devam edecek. Mutluyuz ve gururluyuz” dedi.”
Karşıyaka Belediyesi, eğitim merkezlerinin kapatılmasına yönelik kararın ardından, belediye önünde 3 bin kişi ile eylem yapmış; öğrenciler, aileler ve sivil toplum kuruluşları ile birlikte, hatalı kararın düzeltilmesi gerektiğini vurgulamıştı. Başkan Akpınar da “Karar yanlış ve eminim geri çekilecek. Ben çocuklarımı da öğretmenlerimi de sokağa bırakmam” demişti.
678 SAYILI OHAL KHK’SINDAKİ İLGİLİ MADDE
MADDE 34 – 8/2/2007 tarihli ve 5580 sayılı Özel Öğretim Kurumları Kanununun ek 2 nci maddesinin birinci fıkrasında yer alan “Belediyeler, sivil toplum kuruluşları” ibaresi “Sivil toplum kuruluşları” şeklinde değiştirilmiş ve aynı fıkraya aşağıdaki cümle eklenmiştir.
“Belediyeler ise il millî eğitim müdürlükleri ile yapılan ve Bakanlıkça onaylanan ortak işbirliği protokolleri çerçevesinde, örgün eğitim programlarına destek mahiyetinde ücretsiz kurslar açabilir.”
SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!