2007 yılında Doğanata Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından kurulan ve 6’ıncı akademik yılını tamamlayan İzmir Üniversitesi’nde verilen eğitimin kalitesi, Avrupa Komisyonu, Avrupa Konseyi ve UNESCO tarafından ortaklaşa hazırlanan iki belge ile tescillendi. Üç yıldır sürdürdüğü Bologna Süreci çalışmaları sonunda 2013-2014 akademik yılında Avrupa Kredi Transfer Sistemi Etiketi (AKTS) alan 15 ve Diploma Etiketi alan 28 üniversite arasında yer alan İzmir Üniversitesi, Türkiye çapında bu iki etiketi birden almaya hak kazanan iki üniversiteden biri oldu.
Uluslararası tanınırlık
İzmir Üniversitesi’nin bir dünya üniversitesi olma yolunda önemli bir aşamaya imza attığını kaydeden Rektör Prof. Dr. Kayhan Erciyeş, “Küreselleşen dünyada, üniversite mezunlarının en önemli sorunlarından biri diplomalarıyla kendi ülkelerinin dışında iş bulmak. Diploma Etiketi, mezunlara uluslararası tanınırlık sağlayan önemli bir anahtar. Çünkü bu belge ile öğrenciler diplomasını aldıkları üniversitenin düzeyi, eğitim kalitesi, elde ettikleri bilgi ve becerileri kanıtlamış oluyor. Her iki etiketi birden almaya hak kazanan Türkiye’deki iki üniversiteden biri olmamız da ayrı bir önem taşıyor” diye konuştu.
7 fakülte, 3 yüksekokul, 3 enstitü ve 3 araştırma merkezinde ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora eğitimlerini 4 binden fazla öğrencisi ile sürdüren İzmir Üniversitesi, 1270 yeni öğrencisine geniş burs olanakları ile verimli bir üniversite hayatının kapılarını açmaya hazırlanıyor. Türkiye’nin yanı sıra Amerika’dan Avrupa’ya, Orta Doğu’dan Uzak Doğu’ya pek çok yabancı öğrencisi bulunan İzmir Üniversitesi, bilgi üretimi konusunda farklılık ve farkındalıkları buluşturarak yenilikçiliğe ve Ar-Ge’ye zemin hazırlamak ve teknolojinin gelişmesine katkıda bulunmak için Teknoloji Transfer Uygulama ve Araştırma Merkezi’ni de kısa zaman önce hayata geçirdi.
Projelerin referans merkezi
“Çağımızda kuralları, bilgiyi en hızlı üreterek yenilikleri yapanlar koyuyor” diyen Rektör Prof. Dr. Erciyeş, “Bilginin de beslenme kaynağının eğitim olduğundan hareket edersek, İzmir Üniversitesi’nin en önemli misyonlarından biri, ülkemizi gelişmiş ülkeler sıralamasına yükseltecek projelerin referans noktası olmaktır. Bu nedenle Teknoloji Transfer Uygulama ve Araştırma Merkezimizde kısa zamanda önemli çalışmalara imza atılacağına inanıyoruz” dedi.
İş dünyası ile kurulan ilişkiler ve sektörlerin beklentileri doğrultusunda hazırlanan müfredat ve stajların, İzmir Üniversitesi mezunlarına dünyanın her yerinde mesleğini başarı ile yapma donanımı sağladığına da dikkat çeken Rektör Erciyeş, “Akademik çalışmalarındaki başarıları ile öğrencilerimize yol gösterici olan 289 akademik personelimiz, her yıl yenilenen teknolojik alt yapımız, sosyal ve sportif olanaklarımızla tüm öğrencilerimize profesyonel hayatları için gerekli tüm donanımı sağlayacak bir üniversite eğitimi sağlıyoruz” dedi.
Ulusal ve uluslararası başarılar
Tıp Fakültesinden Güzel Sanatlar Fakültesine, Hukuk Fakültesinden Meslek Yüksekokuluna İzmir Üniversitesi öğrencilerinin ulusal ve uluslararası yarışmalardan kazandıkları şampiyonluk ve derecelerin her yıl arttığına dikkat çeken Prof. Dr. Kayhan Erciyeş, “Öğrencilerimizin başarıları, akademisyenlerimizin bilim dünyasına yaptığı katkılar ve üniversitemiz tarafından sürdürülen projelerin TÜBİTAK ve Avrupa Birliği tarafından desteklenmesi, 4 binden fazla öğrencisi ve 500’den fazla mezunu olmasına rağmen hala genç bir üniversite olan İzmir Üniversitesi’nin akademik alanda ne kadar başarılı çalışmalara imza attığının en önemli göstergesidir” diye konuştu.
Burslar garanti altında
İzmir Üniversitesi’nde yaklaşık olarak her iki öğrenciden birinin burslu eğitim aldığını hatırlatan Rektör Erciyeş, öğrencilerin akademik başarılarının da burslar ile mutlaka desteklendiğin söyledi. ÖSYM tarafından kazanılan bursların derslerin tümüne devam edilmesi kaydıyla, not ortalaması veya sınıf-ders geçme gibi nedenlerle kesilmediğini hatırlatan Erciyeş, “ÖSYM burslarının kesilmemesi taahhüdü İngilizce hazırlık sınıfında 2 yıl, ilgili bölümde/programda Tıp Fakültesi hariç diğer lisans programları için 4 yıl, Tıp Fakültesi için 6 yıl ve ön lisans programları için 2 yıllık normal öğrenim sürelerini kapsamaktadır” açıklamasında bulundu
SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!