Türk Standartları Enstitüsü Ege Bölge Koordinatörlüğü tetkikçileri tarafından gerçekleştirilen denetimden başarıyla geçen İKÇÜ dünya standartlarında bir üniversite olma hedefinde önemli mesafe aldı.
Düzenlenen törende Rektör Prof.Dr. Galip Akhan, TSE Genel Sekreteri Üzeyir Karagöz’ün elinden TSE bayrağını aldı. 4.kuruluş yıldönümünü TSE belgesiyle taçlandıran İKÇÜ’de gerçekleştirilen törende Rektör Prof.Dr. Galip Akhan dört yıllık süreci değerlendirdi.
Törene TSE Genel Sekreteri Üzeyir Karagöz, Rektör Yardımcıları Prof.Dr. Tancan Uysal, Prof.Dr. Kocabaş, İKÇÜ Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yöneticisi Prof.Dr. Mustafa Demirci, Rektör Danışmanı Prof.Dr. Lütfullah Gündüz, Dekanlar, TSE Ege Bölge Koordinatörü Mustafa Karaman, TSE Ege Bölge Belgelendirme Müdürü Ömer Eyüpoğlu, İKÇÜ Genel Sekreteri Gülten Gültekin, Strateji Daire Başkanı Erkan Küçükkılınç, TSE İzmir Ege Bölge Laboratuvar Müdürü Şahap Gürlerpaşa, TSE İdari İşler Müdürü Bilal Güven, yöneticiler, akademisyenler ve idari personel hazır bulundu.
“Yeni nesil devlet üniversitesi olarak dünya markası olacağız”
İzmir’in yeni nesil devlet üniversitesi sloganıyla yola devam ettiklerini kaydeden Rektör Prof.Dr. Akhan, başarıya ulaşmak için en önemli kaynağın nitelikli insan gücü olduğunu belirtti. Prof.Dr. Akhan, hedefe ulaşmada öğretim üyeleri ile beraber öğrencilerin büyük katkısı olduğunu söyleyerek, “Amacımız öğrencilerimizin kendilerini geliştirmek için sundukları gayretlere katkıda bulunmak mükemmele ulaşmak için bizleri de zorlayacakları ortam hazırlamaktır. Nitelikli öğrenciyi seçebilmemiz için marka olmamız gerekiyor. Marka içinde mutlaka bir imajınız olmalı. Biz yeni nesil devlet üniversitesi olarak hedeflerimizi sağlam temellere oturtarak bu imajı bir dünya markası haline getireceğiz” dedi.
“İzmir’deki imar problemlerine takıldık”
İKÇÜ’nün konumunun şehrin gelişmesine katkı sunma noktasında oldukça iyi bir tespit olduğunu söyleyen Prof.Dr. Galip Akhan, İzmir’in Kuzey bölgesinin üniversite - sanayi işbirliği için mükemmel bir alan olduğunu vurguladı. Tekel’in eski Balatçık Tütün İşleme Tesislerini hızlı bir şekilde restore ederek İzmir’in en güzel kampüs alanlarından birini oluşturacaklarını belirten Prof.Dr. Akhan, Çiğli Ana Yerleşkede Fen, Sosyal, Sağlık Bilimleri alanlarına ait fakültelerin yanında sosyal, kültürel ve spor tesislerinin yapılacağını söyledi. Prof.Dr. Akhan, master planlarının tamam olmasına rağmen İzmir’deki imar problemlerine takıldıklarını da kaydetti. Prof. Dr. Akhan,” Bu problemleri gördüğümüz için fabrikanın içindeki tütün depolarını hızlıca restore ederek 16 000 m2 kapalı alanda öğretim üyeleri için 329 akademisyen odasının yanında; 32 eğitim laboratuvarı, merkezi kütüphane, konferans salonu, 21 amfi, 25 sınıf olmak üzere toplam 21 500 m2 kapalı alanı daha oluşturduk. Mithatpaşa semtindeki eski NATO Komutanlığının rektörlük binasının restore çalışması da bitme aşamasında. Mithatpaşa yerleşkemizde rektörlük binamızı hemen karşısında 2800 m2 lik eski asker hastanesinin restorasyon ihalesi oldu ve 2015 yılında Sürekli Eğitim Merkezi olarak hizmete sunmayı planlıyoruz” diye konuştu.
“İzmir modern bir kongre merkezine kavuşacak”
İzmir’e modern bir kongre binası kazandırmak için de kolları sıvadıklarını ifade eden Prof.Dr. Akhan, önümüzdeki günlerde Kalkınma Bakanlığına önemli bir proje sunacaklarını ifade etti. Prof.Dr. Akhan, “Bakanlığın 2015 yatırımları için, 30000 m2 kapalı alana sahip, toplam 3000 kişi kapasiteli kütüphanesi fuaye alanlarıyla, çarşılarıyla birlikte büyük bir kompleks olacak yeni bir Kongre Merkezinin teklifini sunacağız. Bu yapının projeleri bitmiş olup yatırım planına alınırsa 2015 yılında ihaleye çıkabileceğiz. Geçici olarak kullandığımız 12000 m2 kapalı alana sahip sosyal tesis binasının restorasyonunu da teklif edeceğiz” diye konuştu.
“Sağlık alanına büyük katkı sunuyoruz”
Bayraklı da Sağlık Bakanlığının yapacağı Şehir hastanelerine bitişik bir kampüs de oluşturma projelerinin de olduğunu kaydeden Prof.Dr. Akhan, “Yaklaşık 1,5 milyon m2 bu alan üniversitemize tahsisi yapılmış olup, mastır projesi çizim aşamasındadır. Yakın gelecekte oldukça modern bir sağlık kampüsümüz olacak” dedi.
Sağlık alanında Diş Hekimliği Fakültesi ve Klinikleri ile Tıp ve Sağlık Bilimleri Fakültelerinin Aydınlık evler kampüsünde çalışmalarını başarıyla sürdürdüğüne de vurgu yapan Prof.Dr. Akhan, “Burada yılda 50 bin hastanın diş tedavilerini yapıyoruz. İKÇÜ Hastanesiyle İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile protokollerimizi de sürdürerek güç birliğimize başarıyla devam diyoruz” şeklinde konuştu.
“İKÇÜ’nün vizyonel yaklaşımı takdire değer”
Kalite sisteminin bir bakkaldan, çok uluslu şirkete kadar her kurumun olmazsa olmazı olduğunu belirten TSE Genel Sekreteri Üzeyir Karagöz, kalitenin uygulanamayacağı bir alan olmadığını ifade etti. Bu sistemi uygulayan her kurumun verimliliğine büyük katkı sunarak başarılı olduğunu ifade eden Karagöz, üniversitelerin inovasyonun merkezi olduğunu söyledi. Karagöz, “İKÇÜ’ye bu vizyonel yaklaşımı kazandıran bu yapılanmaya katkıda bulunan herkesi tebrik ediyorum. İnanarak konulan bu hedeflerin başarıya ulaşmasını temenni ediyorum. Kurumsal yapının bu kalite sistemi üstünde yapılandırılması başarıya götüren önemli bir etmendir. Akademik bilginin endüstriye aktarımı günümüzde oldukça önem kazandı. Bu çerçevede TSE üzerine düşen görevi sorumluluk bilinciyle yerine getirmektedir. Üniversitelerimizle devamlı işbirliği içindeyiz” dedi.
SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!