Yamanlar Dağı'ndaki yangının nedeni belli oldu

Karşıyaka'ya bağlı Yamanlar Dağı'ndaki ormanlık alanda 13 Ağustos 2024 tarihinde başlayan ve geniş bir alana yayılan yangının, tarihi eser bulmak amacıyla kaçak kazı yapan kişiler tarafından çıkarıldığı tespit edildi. Yangın,…

Karşıyaka Haber

Yangının ardından başlatılan soruşturma kapsamında Karşıyaka Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen çalışmalarda, İzmir İl Jandarma Komutanlığı ekipleri detaylı bir inceleme gerçekleştirdi. 150 saatlik kamera görüntülerini inceleyen ekipler, yangına sebebiyet veren kaçak kazı yapan 8 şüpheliyi yakalayarak gözaltına aldı.

Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda, tarihi eser olduğu değerlendirilen 40 obje, imitasyon banknotlar, polis emeklileri derneği üyelik kartları, polis gazetesi kimlik kartları, polis araç tanıtım kartları ve sahte pasaportlar ele geçirildi. Şüphelilerden E.Y., S.K., ve M.İ., "taksirle yangına neden olmak" ve "kaçak kazı yapmak" suçlamasıyla, D.Y. ve A.S. ise "kaçak kazı yapmak" suçundan tutuklandı. Üç şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.