TOBB İzmir Kadın Girişimciler Kurulu ''Sanat-Sanatçı Deneyim ve Vizyon Toplantıları''
Koordinatörlüğü İzmir Ticaret Borsası tarafından yürütülen TOBB İzmir Kadın Girişimciler Kurulu’nun T.C. Kültür Turizm Bakanlığı desteğiyle yürüttüğü “Sanatta Girişimcilik Projesi” kapsamında, 6-7-8-9 Mayıs 2024 tarihlerinde, İzmir Kültür Sanat ve Eğitim…
Duayen sanatçı ve eğitimcilerin sunumları ile interaktif paylaşımlarını içeren toplantılar kapsamında yerel, ulusal ve uluslararası alanda sanat dallarının tarihçesinden günümüze kadar olan gelişmeler hakkında katılımcılarla bilgi ve deneyim paylaşımında bulunuldu.
Sanatta Girişimcilik Projesi’nin hedefleri, gerçekleştirilen projeler ve ön görülenler hakkında bilgi veren TOBB İzmir Kadın Kurulu Girişimciler İcra Kurulu Üyesi ve Sanatta Girişimcilik Proje Koordinatörü Işıl Nişli, sanatçıların birbirlerini tanımasının farklı disiplinler ile birlikte bulunmasının ve dayanışmasının önemini vurgulayarak, Sanatta Girişimcilikte Mentorluk Projesi’nin Ekim ayı içerisinde başlayacağının ön haberini de katılımcılar ile paylaştı.
Sanatçılar sanatın birçok dalında deneyimlerini paylaştı “Sanat -Sanatçı Deneyim ve Vizyon Toplantıları” 6 Mayıs 2024 tarihinde Sevim Çizer, Füsun Çövenoğlu, Umut Örem Uğurlu’nun katılımıyla “Seramik”; Reyhan Özlen, Simber Atay, Ahmet İmançer’in katılımıyla “Fotoğraf”; 7 Mayıs 2024 tarihinde Pınar K. Üretmen, Mevsim Yenice, Polat Özlüoğlu’nun katılımıyla “Öykü”; Batıgün Sarıkaya, Devrim Taban’ın katılımıyla “Belgesel & Sinema”; 8 Mayıs 2024 tarihinde Ayşegül Kurtel, Ayşe Tatari, Semra Ay Çırpan’ın katılımıyla “Resim”; Sevgi Avcı, Sercan Özlü, Dorukhan Karaca, Rümeysa Gökçen Göcekli’nin katılımıyla “Heykel”; 9 Mayıs 2024 tarihinde ise online düzenlenen etkinlikte Marka -Patent Vekili Av. Barış Kaşka’nın katılımıyla “Sanata Hukuki Yaklaşım” ile Marka ve Patent konularında program düzenlendi.
Sanatta Girişimcilik Projesi nedir? Koordinatörlüğü İzmir Ticaret Borsası tarafından yürütülen TOBB İzmir Kadın Girişimciler Kurulu’nun Sanatta Girişimcilik Projesi’nin kapsamı; fotoğraf, resim, karikatür, seramik, cam, öykü, mural, kukla, dokuma, video art, film, müzik, tiyatro alanında faaliyet gösteren, İzmirli olan veya İzmir’den yolu geçen kadın sanatçıları bir araya toplayarak sanatçıların ve eserlerin daha geniş kitlelere tanıtılması, yaratıcılık, sergileme ve pazarlama alanında sanatta girişimcilik modeli yaratan bir platform oluşturulmasıdır.
Projenin amacı; tüm sanat dallarında faaliyet gösteren kadın sanatçı ve girişimcilerimizin bir platform altında buluşturarak dayanışma içinde olmalarını, eserlerini daha geniş kitlelere duyurmalarını, yaratıcılık, sergileme ve pazarlama alanında yenilikçi yaklaşımlar geliştirmelerini, girişimcilik becerilerini arttırmalarını sağlayacak bir projeler dizisi gerçekleştirilmesidir. Bu program ile İzmirli olan veya İzmir’den yolu geçen kadın sanatçılar desteklenirken, diğer taraftan kent kültürüne ve yerel kalkınmaya katkı sağlanması hedeflenmektedir. Sanat ve sanatçıların kurumsal iş birlikleriyle desteklenmesi için köprüler oluşturulması da proje hedefleri arasında yer almaktadır.