Şifa Üniversitesi'nden kontenjan rekoru...

Türkiye’nin sağlık alanındaki tek üniversitesi olan Şifa, 2014 ÖSYS’de kontenjanını yüzde 100 doldurarak yeni bir başarıya imza attı.

Karşıyaka Haber

Puan sıralamasına göre ise Şifa Üniversitesi’nin Hemşirelik ile Beslenme ve Diyetetik bölümleri Türkiye birincisi; Tıp Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü de Türkiye ikincisi oldu.

Türkiye Tabipler Vakfı’nın (TÜTAV) bir kuruluşu olan Şifa Üniversitesi, TÜTAV’ın sağlık hizmetlerinde edindiği 35 yıllık deneyimini ve başarısını sağlık eğitimine de taşıdı. TÜTAV’ın tüm imkanlarını seferber ettiği üniversite, elde ettiği başarılarla, vakfın yüz akı olmayı sürdürüyor.

Türkiye’nin sağlık üniversitesi sloganı ile kurulduğu 2010 yılından bugüne eğitim verdiği tüm branşlarda, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı (ÖSYS) başarı sıralamalarında ilk sıralarda yer alan Şifa Üniversitesi, bu yıl Türkiye’de kontenjanını yüzde 100 dolduran 5 üniversiteden biri olarak, bir başarıya daha imza attı.

Basın mensupları ile bir araya gelen Şifa Sağlık Grup Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ateş, üniversitelerinin başarılı öğrencilerin tercihinde bir gelenek haline geldiğini hatırlatarak, “Şifa Üniversitesi, sağlık alanında eğitim vermek ve istihdam sağlamak amacıyla kurulmuştur. 1979 yılında kurulmuş olan TÜTAV ve bünyesindeki sağlık kuruluşlarının 35 yıllık deneyimi, kadrosu ve teknolojik altyapısı; kuruluşu ile birlikte Şifa Üniversitesi’ne aktarılmıştır. Henüz 4 yıllık bir üniversite olan Şifa’nın, bu başarılarının altında bu 35 yıllık deneyim yatmaktadır” dedi.

Şifa Üniversitesi’nin sadece sağlık alanında eğitim vermeye devam edeceğini belirten Prof. Dr. Ateş, “Üniversitemizin hedefi de TÜTAV’ın sağlık hizmetlerindeki bu 35 yıllık deneyimini ve marka değerini sağlık eğitimine taşımak, bu alanda dünya standartlarında nitelikli mezunlar verebilmektir” diye konuştu.

YÜZDE 100 DOLULUK ORANI

Öğrencilerin Şifa Üniversitesi’ni bilinçli olarak tercih ettiğini ve yüzde 66’sının Şifa’yı ilk 3 tercihi içerisinde kazanarak yerleştiğini de belirten Prof. Dr. Ateş, “Geçmiş yıllarda olduğu gibi 2014 ÖSYS’de de fakültelerimiz ve meslek yüksekokulumuz yüzde 100 doluluk oranıyla yeni bir başarıya imza atmıştır. Türkiye’de eğitim veren vakıf üniversitelerinin sadece 5 tanesi bu başarıyı yakaladı. Şifa Üniversitesi’ne olan bu güven, boşuna değildir. Şifa Üniversitesi 13 sağlık kuruluşu, 800 yatak kapasitesi, yılda ortalama 1,5 milyon hasta tedavisi ile öğrencilerine çok önemli sağlık uygulama olanakları sağlamaktadır. Şifa Üniversitesi Hastaneleri’nde tüm branşlarda verilen sağlık hizmetleri, deneyimli akademik kadro ve teknolojik altyapı zenginliği; Şifa Üniversitesi’nin öğrencilerine de ayrıcalıklı bir eğitim fırsatı oluşturmaktadır. 2 bin 200 çalışanıyla büyük bir aile olan Üniversitemiz, öğrencilerini de bu büyük ailenin birer ferdi olarak görmektedir. Şifa Üniversitesi Bornova Araştırma ve Uygulama Merkezi Türkiye’deki JCI akreditasyonu olan 6 uygulama ve araştırma hastanesinden biridir. Üniversitemizde 1 öğretim üyesine 3 öğrenci düşmektedir. Bu oranla da üniversitemiz Türkiye’deki vakıf üniversiteleri arasında 1’inci, tüm üniversiteler arasında ise 2. sırada yer almaktadır” dedi. 

YURTDIŞI EĞİTİM VE STAJ PROGRAMLARI

Öte yandan, Şifa Üniversitesi’nin Amerika ve Avrupa’nın saygın üniversite ve sağlık kuruluşlarıyla yaptığı anlaşmalarla öğrencilerine çok çeşitli yurt dışı staj olanakları sağladığını anlatan Prof. Dr. Mehmet Ateş,  “2014 yılında da her yıl olduğu gibi ciddi sayıda öğrencimiz yurtdışı staj programlarına katıldı. Bu yıl yurtdışı programlarına katılan öğrenci sayımız 63 oldu. Bu sayı içinde yer alan henüz 3. sınıfı tamamlamış 18 tıp öğrencimiz; USMLE stajları için yaptıkları başvurularıyla, Amerika Birleşik Devletlerinin en seçkin üniversite (Harvard, John Hopkings ve MD Anderson vb) ve hocalarından kabul alarak üniversitemize bir rekor yaşattılar” dedi.

Şifa’nın Avrupa Birliği Bolonya süreci ile uyumlu bir İngilizce eğitimi uyguladığına dikkat çeken Prof. Dr. Ateş,  “Öğrencilerimiz hazırlık sınıfı için bir yıl kaybetmeden, yoğunlaştırılmış ve tüm yıllara yayılmış; haftalık 6 ila 10 saatlik bir İngilizce eğitimle yabancı dil eğitimlerini tamamlamaktadırlar” dedi.

Prof. Dr. Mehmet Ateş, “Esasen bu başarılar; 4 yıllık bir üniversitenin değil, 35 yıllık birikimini ve tüm imkanlarını sağlık eğitimine aktaran üniversitemizin kurucu vakfı TÜTAV’a aittir. Bu katkılarından dolayı vakfımıza teşekkür ediyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.