Serter: Tatil yapmaya gelmedik

7 Haziran’da yapılacak Genel Seçimden önce,29 Mart’ta kendi üyeleriyle yapacağı ön seçimi bekleyen CHP’de, sıkışık takvim öncesi sıkıntı yaşamak istemeyen İzmir İl Başkanlığı, artık hafta sonu da çalışıyor. Haftanın yedi…

Karşıyaka Haber

7 Haziran’da tüm Türkiye sandık başına giderek genel seçimlerde oy kullanmaya hazırlanırken, CHP’de gözler öncelikle 29 Mart’ta, hakim gözetiminde yapılacak ön seçime çevrilmiş durumda. Bir yandan genel seçim çalışmalarını yürüten CHP İzmir İl Başkanlığı, diğer yandan yapılacak ön seçimlere örgütü hazırlamak ve seçimleri sıkıntısız atlatmak için çalışmaya devam ediyor. İl Sekreteri Osman Peri ve Seçim ve Hukuk işlerinden sorumlu başkan yardımcısı Bahattin Özdemir ile birlikte hafta sonu mesailerine devam eden CHP İzmir İl Başkanı Serter,  Seçimlere az bir vakit kaldığını belirterek “Cumartesi, Pazar ayrımı yapmadan çalıştıklarını ifade ederek” şunları söyledi.

CHP olarak iki önemli seçimi yaşayacağız.  İlk olarak örgüt olarak sandık başına gideceğimiz ve milletvekili adaylarımızı belirleyeceğimiz ön seçim heyecanı, ardından da inşallah CHP’nin iktidarına kavuşacağımız genel seçimler. Bu sebeple hem ön seçim, hem de genel seçim takviminin gerektirdiği yasal süreçleri yerine getirmeli, aynı zamanda da partimizin iktidar hedefini ve halkımızı rahatlatma projelerimizi anlatmalıyız. Durum böyleyken, her zamankinden daha çok çalışmalıyız ve çalışıyoruz da. Öyle günler oluyor ki 24 saat yetmiyor, 25. Saati arıyoruz. Açıkça söylemeliyim ki, tüm örgütümüz durmaksızın, heyecanla iktidar inancıyla çalışıyor, hatta bizim hızımıza yetişecek başka bir siyasi parti şu anda görmüyorum.

CHP’Yİ İKTİDAR YAPMAYA GELDİK

Cumartesi ve Pazar günleri de aralıksız çalıştıklarını belirten Serter, “En az Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu kadar çalışmalı, onun kadar koşturmalıyız. Özellikle 29 Mart ön seçimleriyle ilgili, ilçelerimizde kurulacak kurullardan, seçim kurullarına verilecek listelere, aday adaylarımızın pusulalarının oluşturulmasına kadar birçok farklı işi sürekli takip ediyoruz. Tüm ilçe başkanlarımıza konunun hassasiyetini aktardık ve onlarda en az bizim kadar çalışıyorlar. Pazar günleri dahil mesai gözetmeksizin ilgili başkan yardımcılarımızla, bazen il başkanlığında bazen ilçe başkanlıklarımızda çalışıyoruz. Seçimler tamamlanıncaya kadar, tatil yapma lüksümüz yok.  Bu makamlara tatil yapmaya değil, CHP’yi iktidar yapmaya geldik” dedi.