Prof. Dr. Olgun, “ Dünyada 1 milyar insan açlık sınırında

Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nin kuruluşunun 60. yılı ve Türkiye’de tarım öğretiminin 169. yılı etkinlikleri programı açılışında konuşan EÜ Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. F. Akın Olgun, “ Dünyada 1 milyar…

Karşıyaka Haber

Tarım Bayramı etkinliğine; İzmir Vali Yardımcısı Hüseyin İçten , İzmir Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ahmet Güldal, EÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Semih  Ötleş, EÜ Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. F. Akın Olgun, Ziraat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Ziraat Yüksek Mühendisi Ferdan Çiftçi ve 60. yıl mezunları katıldı.

 

Etkinliğin açılış konuşmasını; EÜ Ziraat Fakültesi öğrenci temsilcisi Korhan Zengin yaptı. Korhan Zengin yaptığı konuşmada; “ Ziraat mühendisleri adayı biz öğrencilerin önümüzdeki fırsatları değerlendirmemiz için alacağımız eğitim büyük önem taşımaktadır. Değişen ve gelişen teknolojiler, ziraat eğitiminde yeni anlayışların ortaya çıkmasını sağlamıştır. Ülkemizde tarım eğitimini farklı ülkelerdeki tarım eğitimleri ile paralel olarak devam ederken gelişmiş dünya ülkelerinin aksine tarım ve eğitim politikalarının geliştirilememesi mezuniyet sonrası ziraat mühendislerinin istihdamında büyük sorunlar ortaya çıkarmaktadır” dedi.

 

Ziraat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Ziraat Yüksek Mühendisi Ferdan Çiftçi, “Bu yıl fakültemizin kuruluşunun 60. yılı, onurlu bir 60 yıl. Bu fakülte mezunlarının Türk çiftçisi ve tarımına büyük katkıları var. Onları burada saygıyla anıyorum. Gıda krizlerinin tartışıldığı bugünlerde tarımın öneminin, gıda güvenliğinin daha çok öne çıktığı görülmektedir” diye konuştu.

EÜ Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. F. Akın Olgun, “ Dünyada 1 milyar insan açlık sınırında, 2 milyar insan ise yetersiz besleniyor. Dünya nüfusu hızla artıyor. Yakın gelecekte artan gıda talebinin karşılanması için şu andaki düzeyden yüzde  70 oranında arttırılması gerekiyor. Bir tarafta küresel iklim değişikliği var. Bütün bu faktörleri daha da olumsuzlaştırıyor. Bir de başka boyutu var. Gıda güvencesi. Her ülke insanı sağlıklı beslemek zorundadır. Yani biz kendi ülkemizdeki insanlar için değerli olan besinleri sağlamak zorundayız” dedi.