Prof. Dr. Gökçek: ''İstiklal Marşı’nın ruhuna ihtiyaç duyulan bir dönemdeyiz''
Türk Milleti’nin bölünmez bütünlüğünü anlatan İstiklal Marşı bundan 95 yıl önce 12 Mart 1921 tarihinde kabul edildi. İstiklal Marşı’nın kabul edilişinin yıldönümünde Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı…
İstiklal Marşı’nın hala bu kadar önemli olmasının en büyük sebeplerini açıklayan Prof. Dr. Gökçek, “İstiklal Marşı 1921 yılında kabul edilmiş ve günümüze kadar süregelen bir bağımsızlık sembolü olmuştur. Marşın bu kadar önemli olmasının sebeplerinden biri ulus devleti olma sürecinin içinde bulunduğu durumlardan dolayı diğer Avrupa ülkelerinden daha fazla gündemdedir. İstiklal Marşı yazılırken içinde bulunan ruh hali, tamamen bağımsızlık ruhuyla yazılmış olması da bu duruma etken olmuştur. Bir edebi metin olarak da güçlü bir şair tarafında kaleme alınmış olması bu durumu pekiştiren faktörlerdendi” dedi.
Prof. Dr. Gökçek, “İstiklal Marşı varlık mücadelesi ve zor savaş şartları altında Mehmet Akif Ersoy tarafından kaleme alınmış ve Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilmiştir. Esasen İstiklal Marşı’nın ruhuna ihtiyaç duyulan bir dönemden geçiliyor. Bundan dolayı da bu kadar yüceltilmiş ve hep hatırlanmaktadır” diye konuştu.