Onur Akbay yıllar sonra Karşıyaka'ya geri dönüyor

Karşıyaka'da defans hattına Onur Akbay'ı almak için harekete geçti. Geçen sezon 2. Lig'de Esenler Erekspor'da şampiyonluk yaşayan deneyimli oyuncu ile yönetim prensip anlaşmasına vardı.

Karşıyaka Haber

TFF 3. Lig 1. Grup'ta şampiyonluk yarışı verecek olan Karşıyaka'da transfer çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Yeşil-kırmızılı ekip, stoper pozisyonunda üç futbolcu ile yollarını ayırdı. O bölgeye sadece eski oyuncusu Metin Peker ve Abdulkadir Öksüz'ü monte etti. Kaf-Kaf, aradığı savunma oyuncusunu ise İstanbul'da buldu. Yeşil-kırmızılı ekip, 1. Lig'in yeni ekibi Esenler Erokspor'un 38 yaşındaki savunma oyuncusu Onur Akbay ile prensip anlaşmasına vardı.

Karşıyaka'da yönetimin haftalardır temasta olduğu Onur Akbay'ın kulübüyle olan sorunlarını çözmesi bekleniyordu. Esenler Erokspor ile ayrılma hazırlığında olan deneyimli oyuncunun, fesih işlemlerinin tamamlanmasının ardından Karşıyaka'ya resmi imzayı atması bekleniyor. Onur Akbay, 2012-2013 sezonunda Karşıyaka 1. Lig'de mücadele ederken forma giydi. Deneyimli oyuncu, yeşil-kırmızılı formayla 15 maçta görev yaptı ve 1 asist yapma başarısını gösterdi. Onur Akbay, 11 yıl aradan sonra tekrar Karşıyaka formasını giyecek. Oyuncunun da yakın çevresine tekrar Kaf-Kaf'ta forma giyeceği için heyecanlı ve çok mutlu olduğunu söylediği öğrenildi. İzmir ekibi Karşıyaka'nın prensip anlaşmasına vardığı Onur Akbay, kariyerinin büyük bir 1. Lig'de forma giyerek geçirdi. 38 yaşındaki Onur Akbay, 1. Lig'de 250 maçta sahaya çıktı, 8 gol attı ve 4 asist yaptı. Kariyerinde ise 512 müsabakada forma giydi, 10 gol atıp, 6 golünde hazırlayıcısı oldu. Deneyimli oyuncu, TFF 2. Lig'de 2019-2020 sezonunda Bandırmaspor ve 2023- 2024 sezonunda Esenler Erokspor şampiyonluk yaşadı. Bodrum FK il ede 2021-2022 sezonunda Play-Off'tan 1. Lig'e çıkma başarısını gösterdi. Esenler Erokspor'da geçen sezon 26 maçta 2 bin 94 dakika sahada kaldı ve 1 golün pasını verdi. Karşıyaka'nın kadrosuna katması beklenen Onur Akbay, Çorumspor, Şanlıurfaspor, Adanaspor, Bodrum FK, Konya Şekerspor, Bandırmaspor, Adana Demirspor, Karşıyaka, Bursaspor ve son olarak Eserler Erokspor'da forma giydi.

Yenigün