Müzeyyen Senar hayatını kaybetti
Türk Sanat Müziği'nin efsanevi sanatçısı Müzeyyen Senar, 97 yaşında hayatını kaybetti.
Urla'da Darüşşafaka Yaşlı Bakımevi'nde kalan ve geçen 2 Şubat'ta Ege Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırılan Türk Sanat Müziği sanatçısı 97 yaşındaki Müzeyyen Senar, tedavi gördüğü hastanede sabah saatlerinde hayatını kaybetti. Müzeyyen Senar, bir süre önce, yaşadığı Bodrum'dan tedavisine devam edebilmesi için Darüşşafaka Urla Yaşam Merkezi'ne getirilmişti. Senar, rahatsızlanınca Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada bir süre tedavi görüp taburcu edilen Senar, yeniden rahatsızlanınca bu kez Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne götürüldü. Senar, bu sabah saat 07.00 sıralarında tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Senar, zatürre tedavisi görüyordu.
Türk Sanat Müziği'nin çınarı Müzeyyen Senar'ın oğlu Ömer Işıl, annesinin cenazesini Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Morgu'ndan teslim aldı. Ömer Işıl burada gazetecilere yaptığı açıklamada, "Zaten 5 gündür buradaydı. Yoğun bakımdaydı. Allah rahmet eylesin. Huzura kavuştu diyebilirim. Bodrum'u çok seviyordu. 8 senedir oradaydı. Ondan önce de oradaydı ama hastalığından sonra orada kardeşim sağolsun baktı." diyerek gözyaşlarına boğuldu. Senar'ın cenazesi, Salı günü Bebek Camii'nde öğlen namazına müteakip kılınacak cenaze namazı sonrası Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verilecek.
MÜZEYYEN SENAR
Türk Sanat Müziği sanatçısı Müzeyyen Senar, 1918 yılında Bursa'nın Keles ilçesinde doğdu. Müzik eğitimine Anadolu Musiki Cemiyeti'nde Kemal Niyazi Seyhun Bey ve udi Hayriye Hanım gözetiminde başlayan Senar, kısa sürede tanındı. Hafız Sadettin Kaynak, Selahattin Pınar, Lem'i Atlı, Mustafa Nafiz Irmak gibi devrin önemli üstatlarından dersler alan Senar, bir süre sonra Kemal Niyazi Bey ile İstanbul Radyosu'nda şarkı söylemeye başladı.
Müzeyyen Senar, Türk Sanat Müziği hayranı olan Mustafa Kemal Atatürk'ün de dikkatini çekti. Senar, birçok kez Atatürk'ün bulunduğu yerlerde ve özel meclislerinde şarkı okudu. 1938 yılında Ankara Radyosu'nun ilk yayınlarına katılan Senar, 1941 yılına kadar radyo aracılığıyla dinleyicileri ile buluştu. Senar, 1998 yılında Devlet Sanatçısı unvanı almıştı.