LİYAKAT, Altan Gördüm'ü ağırladı
İzmir'in iş ve sosyal yaşamına destek veren Lider Yaratıcı Katılımcılar Derneği (LİYAKAT), her ay düzenli olarak gerçekleştirdiği 'LİYAKAT SOHBETLERİ'nde bu ay ünlü tiyatro ve sinema sanatçısı Altan Gördüm'ü ağırladı. Hayat…
Her ay iş, sanat ve sosyal yaşamın tanınmış isimlerini 'Liyakat Sohbetleri’nde ağırlayan LİYAKAT DERNEĞİ, Nisan ayı konuğu olarak tiyatro dünyasının tanınmış isimlerinden Altan Gördüm'ü Mövenpick Otel'de konuk etti.
Uzun yıllar Ankara Sanat Tiyatrosu'nda yönetmen, yönetici ve eğitmen olarak çalışan Gördüm, Ankara Devlet Tiyatrosu'ndan emekli olduktan sonraki hayatını, rol aldığı tiyatro oyunlarını ve dizi sektörü ile ilgili görüşlerini anlattı. Civan Canova'nın Kızıl Ötesi Aydınlık, Orhan Kemal'in Murtaza, Refik Erduran'ın Cengizhan'ın Bisikleti, Aziz Nesin'in Sakıncalı Piyade, Yaşar Kemal'in Yer Demir Gök Bakır gibi ünlü tiyatro oyunlarında rol alan ve Yunus Emre Aşkın Sesi, Devrim Arabaları, Kavak Yelleri, Hayat Bilgisi, Beni Böyle Sev gibi pek çok film ve dizide farklı karakterlere hayat veren Gördüm, Türkiye'de sanat ve tiyatro ile ilgili konukların merak ettiği soruları yanıtladı.
Gördüm, söyleşide kurucularından olduğu 'Akademi35buçuk' oyunculuk okulunda genç ve yetenekli oyuncu adaylarını ağırlamaktan keyif aldığını belirterek büyüdüğü Karşıyaka'yı, sanat dolu yaşamını, anılarını, A.S.T'da ve Ankara Devlet Tiyatrosu'ndaki oyunculuk yıllarını konuklarla paylaştı. Türkiye'de sanatın yeri ve önemine de dikkat çeken ünlü oyuncu, oyunculuk yolunda yaşadığı anılarını esprili bir dille anlatarak eğlenceli anlar yaşattı.
İzmir’li bir sanatçıyı LİYAKAT Sohbetleri’nde ağırlamaktan mutluluk duyduklarını belirten LİYAKAT Yönetim Kurulu Başkanı Berkay Eskinazi "Hayat bir bütün. Yaşamı anlamlı kılmak, doğru toplumsallaşmayı oluşturmak, genç kuşaklara değerleri aktarabilmek ancak farklı ve yeni yöntemler ile mümkündür. Yenilikleri ve yaratıcılığı destekleyen yöntemler içinde de sanatın var olması ve bütün farklılıklarıyla yer alması gerekir. Bir toplumun gelişmesi için ekonomik açıdan güçlenmesi kadar sosyal ve kültürel alanlarda güçlenmesi de çok önemli. Sanat toplumun her kesimine yayıldığında, ulaşılabilir olduğunda toplumsal problemlerin ortadan kalkması çok daha kolay olacaktır. Ekonomi, eğitim sanat ile bütünleştiğinde farklı bakş açıları ortaya çıkacaktır" dedi.