Karşıyaka'dan 21 yıl sonra gelen rekor...

Karşıyaka, Düzcespor'u geriden gelip, penaltı kaçırmasına rağmen son dakikada 2-1 mağlup ederek 21 yıl sonra üst üste 6 galibiyet aldı, ezeli rakibi Bursaspor'u sollayıp liderliği tek başına devraldı.

Karşıyaka Haber

Düzce'de 25'inci dakikada tartışmalı penaltı kararıyla geriye düşen Kaf-Kaf deplasmanda yılmadı. Ali Sinan Gayla, 44'üncü dakikada yeşil-kırmızılı formayla attığı ilk golle skora denge getirirken, takımın gol kralı İshak Kurt, 88'inci dakikada penaltıyı kaleciye nişanladı. Galibiyetin peşini bırakmayan Karşıyaka, 90+2'de penaltıyı kaçıran İshak'ın asisti, Sefa'nın bu sezonki ilk golüyle 3 puana ulaştı.

Ligde üst üste 6'ncı galibiyetini alan Karşıyaka, 2'nci Lig'de şampiyon olduğu 2002-2003 sezonundan 21 yıl sonra ilk kez 6'da 6 yaptı. İzmir temsilcisi en son o sezon 7 galibiyetlik seri yakalamıştı. Bu sezon Teknik Direktör Mustafa Reşit Akçay yönetiminde lige 48 yıl sonra ilk kez ilk 4 maçta gol yemeden başlayan Kaf-Kaf, 21 yıl sonra bir ilki daha başarıp Bursaspor'dan koltuğu aldı. Grupta Silifke Belediyespor deplasmanından golsüz eşitlikle dönen Bursaspor 17 puanda kalırken, 7 hafta sonucunda 6 galibiyet, 1 beraberlikle namağlup 19 puana ulaşan yeşil-kırmızılı ekip zirveye bayrağını dikti. Taraftarların bağırlarına bastığı Mustafa Reşit Akçay'ın öğrencileri grupta diğer rakiplerine de fark attı.