Karşıyaka uluslararası iş birlikleri yapmak istiyor
Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, girişimcilik ekosisteminin gelişimine katkı sunan Karşıyaka Belediyesi Kolektif Girişimcilik Merkezi’ni ziyaret etti.
Karşıyaka Belediyesi bünyesindeki mevcut proje ve tesisleri daha güçlü şekilde geleceğe taşıma vizyonuyla çalışmalarını sürdüren Başkan Yıldız Ünsal, Kolektif Girişimcilik Merkezi’ne konuk oldu. Merkezin Yürütücü Kurul üyeleri İnci Holding Girişimcilik ve İnovasyon Programları Lideri Ayşe Şen, Elektral A.Ş Başkan Yardımcısı Dr. Elek. Müh. Erdem Dinçsoy ve Univenn Startup Studio Kurucusu Dr. Murat Ödemiş ile Kolektif Girişimcilik Merkezi Sorumlusu Rafet Yacan, Girişimcilik ve Ekosistem Uzmanı Hülya Gürcaner ve Aslı Kuşakçı’nın katıldığı toplantıda, ikinci yarıyıl programına ilişkin değerlendirmelerde bulunuldu. Ayrıca uluslararasılaşma hedefleri belirlendi ve küresel iş birliklerinin güçlendirilmesi kararlaştırıldı.
“DAHA ÇOK BAŞARI HİKAYELERİ YAZILACAK Karşıyaka Belediyesi Kolektif Girişimcilik Merkezi’nin bölgedeki girişimcilik potansiyelini en üst seviyeye taşımak için önemli çalışmalar gerçekleştirdiğine dikkat çeken Başkan Ünsal “Yenilikçi iş fikri olan gençlerin geleceğe umutla bakabilmesini sağlayan ve alanında örnek çalışmalar yürüten merkezimiz, bundan sonraki süreçte çalışmalarını yoğunlaştırarak girişimcilik ekosistemine katkı sunmaya devam edecek. Mevcut faaliyetlerin genişletilmesi, girişimcilik destek programlarının artırılması ve uluslararası iş birliklerinin kurulması ile merkezimiz daha da güçlenecek. Çalışmalarımıza katkı sağlayan tüm profesyonellere, akademisyenlere ve ekibimize teşekkür ediyor, bu çatı altında daha pek çok başarı hikayesi yazılacağına inanıyoruz” diye konuştu.
İŞ FİKİRLERİ KOLEKTİF’İN KULUÇKASINDA BÜYÜYOR Karşıyaka Belediyesi Kolektif Girişimcilik Merkezi; Yaşar Üniversitesi ve İzmir Kâtip Çelebi ile iş birliğinde sürdürdüğü faaliyetlerle, 'Akıllı ve Sürdürülebilir Şehirler' teması altında çalışan, erken aşama girişimlere ön kuluçka merkezi olarak ücretsiz hizmetler sunuyor. İş fikri olanlara ortak çalışma ofisinden, mentor buluşmalarına ve finansmana erişim programlarına kadar pek çok alanda destek sağlanıyor. Bugüne kadar 144 kişi resmi ‘Karşıyaka Kolektif Girişimcisi’ olurken, düzenlenen çevrim içi ve fiziki eğitimlerden yaklaşık 5 bin kişi yararlandı. 13 yeni nesil etkinlik (Ideathon, Legathon ve Hackathon) ve 9 tea talk etkinliği (uzmanlar ile buluşmalar) düzenlendi. Merkezde büyüyen 18 girişim şirketleşti; Teknopark ile Kuzey İzmir TEKMER’e transfer olan, ödüllendirilen, çeşitli desteklere hak kazanan ve yatırım alan girişimler de başarılarıyla dikkat çekti.
Daha pek çok imkan ve organizasyon ile girişimcilik ruhunu teşvik etmeye ve yenilikçi fikirlere destek vermeye devam eden merkezin tüm hizmetleri hakkında detaylı bilgilere www.karsiyakakolektif.com adresinden ulaşılabilir.