İzmir Spor Zirvesi’nde Karşıyaka Stadı unutuldu...

İzmir’in ilk kurulan kulübü olan Karşıyaka’nın taraftarları, İzmir Ticaret Odası ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yapmış olduğu İzmir Spor Zirvesi’ni yakın takibe aldı.

Karşıyaka Haber

Yeşil-kırmızılılar, yapımı yılan hikayesine dönün Yalı’daki stadyumlarıyla ilgili, konunun bir numaralı sorumlularından yapılacak açıklamalarını bekliyordu. Ancak 2015 yılında yıkılan spor alanı İzmir Spor Zirvesi’nde gündeme hiç gelmedi.

Karşıyaka’nın 2015 yılında yıkılan ve iki kere ihalesi yapılmasına rağmen açılan davalar yüzünden yapılamayan stadı için zirvede gözler İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay ve Eski Spor Bakanı, AK Parti İzmir Milletvekili Mehmet Muharrem Kasapoğlu’na çevrildi. Eski Karşıyaka Beledeyi Başkanı olan İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Cemil Tugay, panelde yaptığı konuşmada, İzmir’de spor için neler yapacaklarını ve neler yapabileceklerini anlattı. Ancak yapımının sözünü verdiği Karşıyaka Stadı ile ilgili hiç konuşmadı. Karşıyaka Stadı’nın yapım aşaması ve yaşanan sorunları en yakından bilen Eski Spor Bakanı, AK Parti İzmir Milletvekili Mehmet Muharrem Kasapoğlu’da İzmir Spor Zirvesi’nde gerçekleştirdiği konuşmada bu konuya girmedi. Tugay ve Kasapoğlu’nun İzmir’de spor adına yapılan toplantıda 112 yıllık Karşıyak Spor Kulübü’nün yapılmayan stadını gündeme getirmesi, yeşil-kırmızılı armaya gönül verenleri üzdü ve sosyal medyada tepkilere neden oldu.

Yenigün