İnfaz Hukuku Avukatı Ne İş Yapar?

Ceza avukatı, 5275 sayılı Yaptırımların ve Güvenlik Tedbirlerinin Uygulanması Hakkında Kanun ile düzenlenen Türk Ceza Kanunu'na göre yetkili mahkemeler tarafından verilen kararların infazında hukuki danışmanlık ve hukuki hizmet vermektedir.

Karşıyaka Haber

Ceza avukatı, 5275 sayılı Yaptırımların ve Güvenlik Tedbirlerinin Uygulanması Hakkında Kanun ile düzenlenen Türk Ceza Kanunu'na göre yetkili mahkemeler tarafından verilen kararların infazında hukuki danışmanlık ve hukuki hizmet vermektedir.

Bir ağır ceza avukatı, kamu hizmeti yapan bir iş grubudur. Avukatlara ilişkin düzenlemeler Avukatlar Kanunu'nda yer almaktadır. Bu yasa herhangi bir hukuk mesleğini kapsamamakla birlikte, avukatlar belirli iş alanlarına odaklanarak uzmanlaşabilirler.

İnfaz hukuku, kesin ceza ve güvenlik tedbirlerinin uygulanmasını sağlayan hukuk dalıdır. İnfaz, kelimenin tam anlamıyla "yerine getirmek" anlamına gelir. Kelimenin anlamından da anlayacağınız üzere mahkemenin verdiği cezaları ve güvenlik tedbirlerini infaz hukuku uygulamaktadır. Bu hususlara ilişkin politika, ilke ve usulleri düzenler. İstanbul ceza avukatı İnfaz Kanun kapsamındaki iş ve işlemleri yapmak için kanuni işlemlerle uğraşan serbest meslek erbabıdır.

İnfaz Hukuku Avukatı Hangi Davalara Bakar

İnfaz hukuku dava ve işlemleri

Soruşturma aşamasındaki dosya takibi

Asliye Ceza Davaları

Ağır Ceza Davaları

Sulh Ceza Davaları

Çocuk Ceza Davaları

Vergi Ceza Davaları

İnfaz Avukatının Görevleri Nelerdir?

5275 sayılı Yaptırım ve Güvenlik Tedbirlerinin Uygulanmasına Dair Kanun'un 3. maddesinde yer alan İnfaz Kanunu'nun temel amacı, "Ceza ve güvenlik tedbirlerinin infazının asıl amacı, genel ve özel önlemedir. Hükümlünün tekrar suç işlemesini engellemek ve toplumu suçlarla cezalandırmak amacıyla hükümlünün korunması, yeniden toplumsallaşmasının teşvik edilmesi ve yasa, yönetmelik ve sosyal kurallara saygılı, üretken, sorumlu bir yaşam tarzına uyumunun teşvik edilmesi şeklinde belirtilir. Kanunun hükmünden de anlaşılacağı üzere, infaz hukukunun asıl amacı ödetme ve önleme olmak üzere ikiye ayrılmaktadır.

İnfaz Hukukunun Kapsamı Nelerdir?

İnfaz hukuku kapsamında;

Müddet namenin düzenlenmesi

Uyarlama yargılaması

Cezanın infazının ertelenmesi, geri bırakılması ve ara verilmesi

Tekerrür

Mahsup

Denetimli serbestlik

Vasi atanması

Cezaların içtiması

Koşullu salıverme

Adli kontrol

Açık cezaevine ayrılma

Kanun yararına bozma başta olmak üzere infaz hukuku kapsamında düzenlemiştir.

En İyi İnfaz Hukuku Avukatı Nasıl Bulunur?

İnfaz hukuku alanında uzman bir avukat, müvekkiline taraflar arasındaki uyuşmazlıkların çözümü için gerekli tüm hukuki yardımı sağlar. Söz konusu uyuşmazlık bağlamında, temsil ettiği kişinin haklarını kaybetmemesi ve yargılamanın olumlu sonuçlarına göre hareket etmesi için gerekli evrak çalışmalarını yapmak avukatın görevidir. Vakalar bu nedenle, telafisi ve telafisi mümkün olmayan zararlardan kaçınmak ve bazı ayrıcalıkların sizin için geçerli olacağı konusunda şüpheye yer bırakmamak için deneyimli bir avukatla çalışmanız yararınıza olacaktır.

 

İnfaz Avukatına Nasıl Vekâletname Verebilirim?

İnfaz hukukuna ilişkin uyuşmazlıklarda, davayı bir avukat eşliğinde inceleme zorunluluğu yoktur. Ancak icra takibi ve davalar teknik bilgi ve tecrübe gerektirdiğinden haklarınızı kaybetmemeniz için deneyimli bir avukat ile çalışmanız önemlidir. Zorunlu haklardan doğan ihtilaflarda noter tarafından düzenlenen vekâletname genel vekâletname niteliğindedir.

Tanıtım