Hanefi Yeter'in sergisi Selçuk Yaşar Sanat Galerisi’nde...
Sanatta 50.yılını kutlayan resim ve heykel sanatçısı, ünlü ressam, yazar ve şair Bedri Rahmi Eyüboğlu’nun öğrencisi Hanefi Yeter’in eserleri Selçuk Yaşar Sanat Galerisi’nde sanatseverlerle buluştu.
Serginin açılışına İzmirli sanatseverler ile Yaşar Topluluğu yönetici ve çalışanları katıldı. 33’ü resim, 8’i heykel olmak üzere birbirinden değerli 41 eserini sergileyen Hanefi Yeter, serginin açılışını takip eden günde Ümran Baradan Güzel Sanatlar Lisesi ile Işılay Saygın Güzel Sanatlar Lisesi son sınıf öğrencileri, öğretmenleri ve sanatseverlerle söyleşi gerçekleştirdi.
Söyleşide genç sanatçı adaylarına tavsiyelerde bulunan, hayat tecrübesini ve sanatla ilgili görüşlerini aktaran Hanefi Yeter öğrencilere; “ Eserleriniz beğenilmese de yılmayın. Çok çalışın. Sanatçı olmak, her zaman sanatı düşünmektir. Gerçek bir sanatçı olmak istiyorsanız siz de yılmadan, sanatı düşünün.” dedi.
Hanefi Yeter’in “Yetinme” isimli sergisi 30 Kasım 2017 tarihine kadar sanatseverleri ağırlayacak.
Hanefi Yeter Kimdir?
1947 yılında Bayburt ‘ta doğdu. 1967 yılında Devlet Güzel Sanatlar Akademisi, Bedri Rahmi Eyüpoğlu Atölyesi’nde eğitime başladı. Eğitimi süresince hocası Bedri Rahmi Eyüpoğlu’nun kişisel atölyesinde çalıştı ve eğitimini tamamladı. 1972 yılında M.E.B’in açtığı imtihanı kazandı. Beş yıllığına yüksek lisans eğitimi için Almanya’ya gönderildi. 1973-78 yıllarında eğitimini Berlin’ de tamamladı. Daha sonra ise 2000 yılında yurda geri döndü.
Hanefi Yeter, Doğu Almanya’da ilk kişisel sergi açan Türk asıllı sanatçıdır. Sanatçı, çoğu yurt dışında olmak üzere 90’nın üzerinde kişisel sergi açmış ve birçok karma sergide yer almıştır. Çok sayıda kitapta, kataloglarda, afişlerde ve değişik ülkelerin basın organlarında yer almıştır. Berlin’de 5 Duvar resmi, 2 seramik cephe, 2 mozaik pano, 1 heykel; Darmstadt kentine 3 duvar resmi gerçekleştirmiş olan sanatçının yurt içinde ve yurt dışında yer alan müze ve koleksiyonlarda birçok eseri bulunmaktadır. Berlin’de serbest sanatçı olarak bilinen Yeter, eserlerinde yağlı boyanın yanı sıra yaprak altın ve gümüş gereçler de kullanmaktadır. Eserlerinde sorgulayıcı bir dil kullanmıştır.