Düğün sezonu geldi, botoks sayısı patladı
Derim Dermatoloji Dal Merkezi doktorlarından Uzm.Dr. Engin Kocabaş, nişan ve düğün mevsimine girilmesiyle birlikte, kadınların botoks, cilt bakımı taleplerinin de arttığını söyledi.
Karşıyaka Haber
İzmir'deki Derim Dermatoloji Dal Merkezi doktorlarından Dermatoloji Uzmanı Dr. Engin Kocabaş, kadınların yaza ve yaz aylarında gerçekleşecek düğünlere hazırlık amacıyla botoks, cilt bakımı ve dolgu yaptırdıklarını söyledi. Gelinlerin kına gecesi, nişan ve düğünde daha Güzel görünmek için estetik uygulamaları tercih ettiklerini ifade eden Dr. Kocabaş, en çok tercih edilen estetik yöntemleri hakkında bilgi verdi.
CİLT YAPISINA ÖZEL BAKIM
Cilt bakımında yaz dönemi nedeniyle güneşten korunmanın ön plana çıktığını ifade eden Dr. Kocabaş, "Yaz döneminde ciltte yağlanma artışı fazla olacaktır. Havuz, deniz, güneş koruyucu kullanımıyla alakalı ciltte kirlenme fazla olur. Bunların arındırılıp temizlenmesi, cildin daha sağlıklı daha parlak olması profesyonel cilt bakımlarıyla sağlanabilir" dedi. Kendi kendine yapılan cilt bakımı yöntemlerinin yetersiz kalacağına dikkat çeken Dr. Kocabaş, "Hatta bu yöntemler kişilere zarar verebilir. Yapılan karışımlar kişinin cilt yapısına uygun olmayabilir.Kişinin cilt yapısına özel yöntemlerle cilt bakımı yapılmalıdır. 'Doğal olan her şey her kişide fayda sağlar' diyemeyiz. Ancak kişinin cildini temizleyebileceği cildine uygun temizleme ürünleri mutlaka kullanılmadır" diye konuştu. Dolgu uygulamasının yaz veya kış döneminde de yapılabileceğini anlatan Dr. Kocabaş, şu bilgileri verdi: "İhtiyaç olan bölgeye hacim verilmesi sonrası kişinin daha hoş bir görüntüye kavuşması sağlanır. Dolguya çoğunlukla ağız kenarı kırışıkları ve dudak bölgesi için talep oluyor. Bunun dışında yaşa bağlı elmacık kemiklerindeki çökmeler için uygulanabilir. Yüzdeki diğer bölgelerde de yaşa bağlı sarkmalar için farklı yöntemler uygulanabilir'
Dr. Kocabaş, merak edilen sorulara da şu yanıtları verdi:
Dolgunun yan etkisi var mı ?
Çok dikkatli yapılması gereken bir uygulamadır. Damara verilebilecek dolgu o bölgedeki diğer damarlarda tıkanma, dolaşım bozukluğu gibi kalıcı sorunlar yapabilir. Doğru kişiler tarafından dikkatle gerçekleştirilmelidir. Geri dönüşü olmayan sorunlar ortaya çıkabilir.
Botoks ve Dolgu Yapıldıktan Sonra Hasta Nelere Dikkat Etmeli ?
Botoksta hasta 6 saat kadar yatar pozisyona geçmemelidir. Çünkü botoks istenilen kasların içine uyguluyoruz. Eğer hasta botoks yapıldıktan sonraki 6 saat içinde ağır efor sarf ederse, yatar pozisyona geçerse, yüzüne masaj yaparsa, ağır kaldırma hareketleri yaparsa, botoks istenmeyen kaslara geçebilir ve geçici sorunlar ortaya çıkabilir. Dolguda ise uygulama yapıldıktan sonraki 3 saat içinde hasta yüzüne su değdirmemelidir. Enfeksiyon kapmasının önlenmesi açısından bu çok önemlidir"