CHP'li Ali Yiğit, Atatürk Stadı'nı TBMM gündemine taşıdı
CHP İzmir Milletvekili Ali Yiğit, Atatürk Stadı’nın geleceğiyle ilgili belirsizlikleri ve tartışmaları TBMM gündemine taşıdı.
Atatürk Stadı’nın yalnızca İzmir’in değil ülkemizin de en önemli spor komplekslerinden biri olduğunu vurgulayan Yiğit, bu komplekse akreditasyon verilmemesi ya da stadın kapatılması halinde binlerce sporcunun mağdur edileceğini ve bunun da Türk sporunda büyük olumsuzluğa yol açacağını iddia etti. TBMM Başkanlığına sunulan ve Gençlik ve Spor Bakanı Sayın Osman Aşkın Bak tarafından yazılı olarak yanıtlanması istenen önergede şu ifadelere ve sorulara yer verildi :
“1971 Akdeniz oyunları için inşa edilen, ilk olimpik stat olma özelliğinin yanı sıra 80 bin kişilik kapasitesiyle İzmir’in de sembollerinden biri olan Atatürk stadı için 2 yıl önce deprem testi yaptırıldığı ve bazı bölümlerle ilgili olumsuz rapor geldiği için akreditasyonunun yenilenmeyeceği şeklindeki iddialar basında da yer almıştır. 2 yıl önce bakıma alınan ve kapasitesi 51 bin 295’e düşürülen stadın kapatılıp kapatılmayacağı da ayrı bir tartışma konusudur. Türkiye’nin en büyük statlardan birisi olan Atatürk Stadı’nda maçların yanı sıra atletizm yarışları ve tribün altlarındaki salonlarda her gün farklı branşlarda yüzlerce sporcu antrenman yapmakta ve ülkemizi başarıyla temsil etmek için çalışmaktadır. Bu bağlamda;
Yalnızca İzmir’in değil ülkemizin de en büyük spor komplekslerinden bir olan Atatürk Stadı’nın geleceğiyle ilgili bir planlama yapılmış mıdır? Stadın depreme dayanıklılık testleri yaptırılmış mıdır? Yaptırıldıysa hangi sonuçlara ulaşılmış ve bu konuda hangi önlemler alınmıştır? Atatürk stadı için 2 yıl önce deprem testi yaptırıldığı ve bazı bölümlerle ilgili olumsuz rapor geldiği için akreditasyonunun yenilenmeyeceği ve kapatılacağı yönündeki iddialar doğru mudur? İzmir Atatürk Stadı’nın depreme karşı güçlendirilmesi, bakım, onarım ve yenilenmesi kapsamında bugüne kadar neler yapılmıştır? Bakanlığınızca statla ilgili halen hangi çalışmalar yürütülmektedir? Stadın akreditasyonunun yenilenmemesi veya kapatılması halinde özellikle atletizm dalında ülkemizi başarıyla temsil eden yüzlerce atletin yetiştirildiği ve her gün farklı branşlarda yüzlerce sporcunun antrenman yaptığı bu spor kompleksinin yerine hangi alternatifler düşünülmektedir?