Ceza İnfaz Kurumları El Sanatları ve Üretim Fuarı açıldı
Bostanlı'ya kurulan "Ceza İnfaz Kurumları El Sanatları ve Üretim Fuarı"nın açılışı bugün yapıldı.
Türkiye'nin dört bir yanında bulunan ve mahkumlerin çalışarak, ekonomiye katkı sağlamaya çalıştığı, Adalet Bakanlığı Ceza İnfaz Kurumları ile Tutukevleri İşyurtları Kurumunca düzenlenen, "11. İzmir İşyurtları Ürün ve El Sanatları Fuarı" bugün Karşıyaka Bostanlı Pazaryeri (Bos-Pa) karşısındaki alanda açıldı. İzmir Valisi Erol Ayyıldız, İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Doğru ile protokolun hazır bulunduğu ve bir hafta açık kalacak olan fuarda 77 farklı kurumdan mahkumların el emeğiyle ürettiği ürünlerden oluşan fuarın açılışına katılan Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, alış veriş de yaptı.
Adalet Bakanlığı Ceza İnfaz Kurumları ile Tutukevleri İşyurtları Kurumunca düzenlenen, "11. İzmir İşyurtları Ürün ve El Sanatları Fuarı" açıldı. Adalet Bakanı Yardımcısı Bilal Uçar, fuarın açılışında konuşan cezaevlerindeki hükümlü ve tutukluların diğer insanlar gibi kıymetli olduğunu, ülkenin farklı köşelerinde üretilen ürünleri bu fuarda sergilediklerini ve vatandaşın hizmetine sunduklarını belirtti.
"Öncelikli amacımız cezaevindeki hükümlülerimizi ıslah etmek, topluma kazandırmak, cezaevinden çıktıktan sonra topluma, ailesine faydalı insanlar haline getirmek, bunu da üreterek yapmak." diyen Uçar, kalkınmanın şartının "üretmek" olduğunu, karşılaştığı olumsuzluklara rağmen Türkiye'nin gelişmeye, büyümeye ve kalkınmaya devam ettiğini söyledi. Uçar "Bizim en büyük sermayemiz insan kaynağımız. Genç nüfusumuz eğitimin seviyesini ve kalitesini ne kadar arttırabilirsek tarımdan sanayiye imkanlarımızı ne kadar değerlendirip üretime dönüştürebilirsek kalkınmamızı da bir an önce tamamlarız. Hedefimiz olan muhasır medeniyet seviyesini biran önce yakalamış oluruz. Daha yüksek değerlerle donatarak topluma geri dönmesini amaçladık" dedi. Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürü Enis Yavuz Yıldırım da, hükümlü ile tutukluların eğitim ve iyileştirme faaliyetiyle topluma kazandırılması noktasında, insan odaklı uygulamalar geliştirildiklerini dile getirdi. Türkiye'deki infaz sisteminin, modern ve gelişmiş ülkelere örnek gösterilebilecek bir duruma geldiğini anlatan Yıldırım, şöyle devam etti: "Bu konuda hedef koyarken batı infaz sistemlerinin ötesinde içerisinden çıktığımız medeniyetin gereklerine uygun olarak bireyi kazanmayı ve ceza infaz kurumuna girdiği girdiği günden daha yüksek değerlerle donatarak topluma geri dönmesini amaçladık. Tüm bu çalışmalarda gücümüzü milli değerlerimizden alarak Batı'nın stratejileriyle kültürel zeminimizi bir araya getirdik. Ceza infaz sistemimizin insan odaklı olarak devletimizin genel politikalarına uygun bir şekilde insanı en yüksek değer kabul eden yaklaşımlardan taviz vermesi, geri dönmesi mümkün değildir."
Fuar 25 Kasım’a kadar ziyaret edilebilecek.