Alkollü şoförün kaldırımda çarptığı İlkan Karaman vefat etti

Eski Milli basketbolcu, Karşıyaka'da da forma giyen İlkan Karaman alkollü sürücünün çarptığı kazada hayatını kaybetti.

Karşıyaka Haber

Muğla'nın Datça ilçesinde meydana gelen üzücü kazada, eski milli basketbolcu İlkan Karaman (34), alkollü sürücünün kullandığı aracın çarpması sonucu hayatını kaybetti.

İzmir'de ikamet eden ve Basketbol Süper Ligi'nde birçok takımda forma giyen Karaman, kısa bir süre önce Datça'da bir ev kiralamıştı. Dün eşyalarını yeni evine taşıyan Karaman, bugün saat 02.30 sıralarında, bir akaryakıt istasyonunun önünden yolun karşısına geçmeye çalışırken, Emre A.Ö. (30) idaresindeki otomobilin çarpması sonucu ağır yaralandı.  Marmaris Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Karaman, doktorların tüm müdahalelerine rağmen kurtarılamadı. Kazanın ardından aracı terk ederek olay yerinden kaçan sürücü Ö., yaklaşık 2 saat sonra Datça Devlet Hastanesi önünde yakalandı. Yapılan kontrollerde 1.16 promil alkollü olduğu tespit edilen Ö., gözaltına alınarak emniyete götürüldü. Ö.'nün emniyetteki işlemlerinin devam ettiği bildirildi.

Kariyerine Tofaş altyapısında başlayan Karaman, Pınar Karşıyaka, Fenerbahçe, Beşiktaş, İstanbul BŞB Spor, Büyükçekmece, Cholet, Antibes, Petkimspor, Yalovaspor ve Manisa BŞB Spor gibi takımlarda forma giymişti.

Son olarak Çayırova Belediyespor'da oynayan Karaman, 2013 Avrupa Basketbol Şampiyonası elemelerinde A Milli Takım’da da görev yapmıştı. 2012 NBA Draftı'nda Brooklyn Nets tarafından 2. tur 57. sıradan seçilen Karaman, NBA’de oynamamıştı. Vefatının ardından birçok spor kulübü, sosyal medya hesaplarından taziye mesajları yayımladı.

Karşıyaka da yayınladığı mesajda "Takımımızın 2011-2012 ve 2018-2019 sezonlarında formasını başaryla terleten İlkan Karaman'ın vefat haberini derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz. Başta ailesi olmak üzere tüm sevenlerine ve Türk basketbol camiasina başsağlığı diliyor, acılarını paylaşıyoruz" ifadelerine yer verildi.