Adından da anlaşılabileceği üzere, ERP; farklı kaynaklardaki veriyi tek bir veri tabanına toplar ve toplanan verinin şirket performansını iyileştirme amacıyla kullanılmasını sağlar.
Muhasebe, stok yönetimi, satın alma, dış ticaret, planlama ve bütçe gibi çok sayıda kullanım alanına sahip olan ERP programı; bütünsel bir yazılım teknolojisidir. Bir işletmedeki farklı birimlerin ortak bir sistem üzerinden yönetimini mümkün kılan bu programlar, çalışan performansının arttırılmasından giderlerin düşürülmesine kadar çok sayıda faydaya sahiptir.
ERP programı, bir işletmedeki farklı birimlerden alınan verinin kontrollü bir biçimde yönetilmesine imkân sağlar. Tüm şirket verilerinin tek bir sistem üzerinde toplanması, dijitalleşmenin önünü açtığı gibi üretim faaliyetlerinin verimini de arttırmaya yarar.
Aynı zamanda ERP programı, bir işletmedeki farklı iş birimlerinin tek bir birim olarak hareket etmesine olanak tanır. Böylece birimlerden birinin ihtiyaç duyduğu veri bir başka birim tarafından kolaylıkla sağlanır. Ayrıca iş faaliyetlerinin pürüzsüz bir şekilde ilerlemesi de mümkün hâle gelir. Özellikle satış, satın alma, tedarik zinciri ve depo yönetimi gibi birbiriyle iletişim hâlinde olması gereken birimler; ERP programı sayesinde aktif bir iş birliği sağlayabilir. Böylece işletmenin daha etkin faaliyet sürdürmesi de mümkün olur.
Firmaların çok sayıda süreci, tek bir sistem üzerinden izleyip yönetmesine olanak tanıyan ERP programı; sunduğu faydalar sayesinde en popüler dijital çözümler arasında yer alır. ERP programlarının başlıca avantajları şu şekilde sıralanabilir:
Tanıtım
SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!