ANA SAYFA > Yazarlar > > 23 Nisan Kutlu Olsun

23 Nisan Kutlu Olsun

  • Yazar :
  • E-posta :
Sosyal Medya :
07 Ocak 2019, Pazartesi 17:53
3487 kez okundu

Sevinin küçükler

Övünün büyükler

23 Nisan kutlu olsun

Gerçekten çok şanslı bir çocuk olduğumu her gün gördüğüm çocuk manzaralarıyla çok kez anladım zaten. Ülkemin değişmeyen gerçeği mendil satan çocuklar, çocuk olmadan önce dilenen annelerinin kucağında soğukta ayakları çıplak çıplak uyuyan bebeklerdi büyük ihtimalle. Gençlikleri ne oldu ve olacak bilinmez.

Bu durumla övünen büyükler var mıdır?

Var evet. Bu çocuklar o kadar az sayıdaydı ki bir de üstüne sefalet içinde sokaklara atılan Suriyeli çocuklar eklendi. Bu arada Başbakan geçenlerde İsviçre'de Avrupalı işsizleri ülkemize çalışmaya davet etmişti mesela. İstihdam o kadar fazla ki iş veriyoruz veriyoruz hala işçi açığı var. Nereye geldim yine.

Çanakkale şehitlerinin bile kullanılarak duyguların sömürüldüğü bir reklam izledim az önce ve kanım dondu. Şaşırdığıma şaşırdım sonra.

Sonra aklıma bugün koltuğa temsili olarak oturacak çocuklar geldi. Kim bilir kaç yaşında olacak o çocuklar? Berkin'den büyük olan var mıdır aralarında? Sonra dedim ki, geçelim artık bu koltuk numaralarını. Gerçekten o çocuklar için güzel şeylerin hayalleri kuruluyorsa, onlar gibi temiz olalım önce. Onların niyetlerini bilelim, kötülükten uzak, çıkarcılıktan, yolsuzluktan uzak zihinlerini okuyalım. Onlar oturmasın o koltuğa, siz oturun onların oturduğu koltuğa, siz çocuk olsaydınız ne yapardınız? Ne dilerdiniz ve ne şekilde alırdınız istediğinizi?

Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm dünya çocukları için kutlu olsun, kutlayacak bir şeyi olmayan çocuklar da artık mutlu olsun!


PAYLAŞ

Yazara Ait Diğer Makaleler


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?