ANA SAYFA > Yazarlar > Salahattin Oytun > Şans, Kaf Kaf'a borcunu ödedi

Şans, Kaf Kaf'a borcunu ödedi

SalahattinOytun
Sosyal Medya :
07 Ocak 2019, Pazartesi 17:53
2408 kez okundu

İlk üç haftada şansız puan kayıpları yaşayan Karşıyaka, Boluspor deplasmanında mutlak galibiyet parolasıyla sahadaydı. Yeşil kırmızılı ekibin maça üç puan isteğiyle çıktığı Cüneyt hocanın sahaya sürdüğü ilk onbirden de görülebiliyordu. Ne yazık ki bu istek takımdaki oyuncalara geçmeyi başaramamıştı. İlk yarıda Mehmet Eren’in şutu dışında pozisyonu olmayan, ikinci yarıda da oyunun kontrolünü eline almayı başaramayan yeşil kırmızılı ekip bu maçta sezonun en kötü performansını sergiledi. Oyuncuların sahada yürüdüğü maçta, şansız puan kayıplarıyla ilk haftalarda ciddi yara alan Karşıyaka bu kez şanslı bir puan kazandı. Futbolun adaleti, Karşıyaka’ya şanssızlık sonucu kaybettiği puanlardan birini bu akşam hediye etti.

Çağlar’ın boşluğu doldurulamadı

Karşıyaka’nın defansı, haftalardır belki de taraftara takım adına umut aşılayan şeyler arasında ilk sıradaydı. Çağlar-Aleks-Berkaycan ve Serkan’la kemik bir dörtlü oluşturmayı başaran Karşıyaka rakibine çok zor pozisyon veriyordu. Geçtiğimiz hafta kırmızı kart görerek cezalı duruma düşen Çağlar’ın Karşıyaka için ne kadar önemli bir futbolcu olduğu bu maçta ortaya çıktı. Çağlar’ın yokluğunda sağ kanattan gelen Boluspor akınlarını durduramayarak kalesinde sürekli pozisyonlar gören Karşıyaka’da Berkaycan yaptığı kritik müdahalelerle maçın erkenden kopup gitmesini engelleyen isimdi. Genç oyuncunun yaptığı müdahaleler olmasa maç büyük bir hüsranla sona erebilirdi.

Ortasahada kontrol rakipte

Haftalardır defansif zaaflarıyla öne çıkan Karşıyaka ortasahası, bu maçta ofansif açıdan da dökülünce maçın kontrolü ev sahibi ekip Boluspor’un eline geçti. Neyse ki bu dörtlünün bir arada forma giydiği son maç bu olacak. Orta sahaya defansif güç katmak için transfer edilen Mehmet Akgün, bu maçta zorunluluktan sol bekte forma giydi. Yine bu maça kulübede başlayan Engin Baytar da ilerleyen haftalarda kendisine kadroda yer bulacaktır. Bu ikilinin katkılarıyla ortasaha hem defansif hem de ofansif açıdan biraz daha etkin hale gelecektir.

Cüneyt hoca maç içerisinde ortasahanın çok kolay geçildiğini fark ettiğinde henüz ilk yarı sonlanmamıştı ve erken bir değişiklikle bu duruma müdahele etmeye çalıştı. Hocanın düşüncesi doğru olsa da oyuncu seçiminin yanlış olduğunu düşünüyorum. Sezonun ilk maçında ilk onbirde sahaya çıkan ve sonraki haftalarda oyuna sonradan dahil olan Ibricic sahada hep yürümüştü. Cüneyt hoca bu maçta ne umdu bilmiyorum ama sonuç yine aynı oldu. Sahada yürüyerek takımın mücadele gücünü dibe çeken Ibricic, Boluspor formasıyla oyuna girse ev sahibi ekibe bu kadar büyük avantaj sağlayamazdı.

Takımın değişmezi Necati

Büyük umutlarla transfer edilen Fall’dan da gol yollarında istediğini alamayan Cüneyt hoca, bu maçta Necati’nin yanında Süper Lig’in eski gol krallarından Gökhan Ünal’a ilk onbirde forma şansı verdi. Birbirine yakın özelliklere sahip Fall ve Gökhan sezon boyunca performanslarına göre formayı birbirilerine teslim edeceklerdir. Umarım bu forma mücadelesi iki oyuncuyu da kamçılar ve ilerleyen haftalarda golleri sıralarlar.

Cüneyt hocanın ne olursa olsun Necati’den vazgeçmeyeceğini düşünüyorum. Evet, Necati-Gökhan ikilisinin istenilen katkıyı yaptığını söylemek güç fakat zayıf ortasahaya destek vermek için Necati’nin sürekli geriye gelmesi ileride Gökhan’ın yalnız kalmasına sebep oldu.  Necati maç boyunca ileri çıkmakta zorlanan takımı ileriye sürükleyen oyuncu olmaya çalıştı ve geriye gelerek arkadaşlarına pas istasyonu olma çabası gösterdi. Öyle ki tecrübeli golcünün maçın belirli bir bölümünde ortasahada oynadığını söylesem yanılmış olmam. Ortasahaların hızlı geçildiği maçın son bölümlerinde kendi mevkisine dönen Necati, ileride ne kadar etkili bir silah olduğunu herkese gösterdi. Takım arkadaşlarına attığı paslarla yarattığı pozisyonlar ve takımına kazandırıp gole çevirdiği penaltıyla Necati bu maçtan puan çıkartılmasını sağlayan en önemli isimlerdendi. İlerleyen haftalarda ortasaha hattının güçlenmesiyle Necati’nin omuzlarındaki gereksiz yük kalkacak ve takım ondan daha çok yararlanacaktır.


PAYLAŞ

Yazara Ait Diğer Makaleler


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?