Türk Sporu yakında yepyeni bir kulübün ismini duymaya devam edecek. Bu, Karşıyaka Starları Gençlik ve Spor Kulübü.
Bostanlıspor’un alternatif sporlardaki (ragbi, beyzbol, softbol, sualtı ragbisi, çim hokeyi vb.) fazla oyuncularını oynatabilmek için kurulan bir kulüp.
Önce Bayanlar ragbi de Türkiye Şampiyonluğu’na ulaşan ekip, son olarak da ilk kez katıldığı Türkiye Beyzbol Şampiyonası’nda 18 takım arasında 6. Olarak, önümüzdeki yıl düzenlenecek olan Türkiye Softbol 1. Ligi’ne katılma hakkını elde etti. Ege’den tek takım olarak bu lige yükselen Karşıyaka Starları şu anda üç branşta faaliyet gösteriyor ve üçünde de büyük başarılara imza attı. Kulübün büyük erkekler basketbol takımı da genç oyuncularıyla İzmir Üçüncüsü oldu. 2 yıl önce kurulan ve bu süre içinde Bayanlar ragbi de 1 Türkiye 5.liği, 1 Türkiye Şampiyonluğu, beyzbol de Türkiye Beyzbol 1. Ligi’ne yükselme başarısı ve basketbolda da İzmir 3.lüğünü elde eden kulübün merkezi Bostanlı Gode Cengiz Spor Tesislerinde. Çalışmalarını da burada sürdürüyor.
Mütevazı yönetim kadroları ve neredeyse sıfır olan bütçeleriyle Türk ve İzmir Sporuna en iyi hizmeti vermeye devam eden kulüp üstelik ragbi de milli takıma 7 oyuncu da gönderdi…
Spor bilen bilinçli “spor yöneticileri”yle yapmaya ve spor eğitimi alan, üniversitelerin Spor Bilimleri Fakülteleri’ndeki eğitimciler ve okulun mezunlarıyla çalışmayı prensip hale getiren Bostanlıspor’un bu modelini birer bir uygulayan Karşıyaka Starları, önümüzdeki sezon mücadele edeceği “Türkiye Beyzbol 1. Ligi”ne katılabilmek için şimdiden sponsor arayışına başladı. 10 Takımlı ligde hedefi öncelikle “ilk üç” sonra da şampiyon olarak Avrupa Kupasına katılmak olan kulübün desteğe ihtiyacı olduğunu ve İzmirlilerin bu konuda duyarlı davranarak destekte bulunmalarını bekliyorum.
Aslında yeri de gelmişken, İzmir profesyonel kulüplerine reklamı vererek “can suyu” olmaya devam eden Folkart’ın yöneticilerini de kutlamamız gerekiyor. İzmir futboluna bu duyarlı davranışları İzmir’de kazanan veya kazanmak isteyen işadamlarına, yatırımcılarına da örnek olarak, yeni bir yol açmasını diliyorum.
Folkart’ın yatırım yaptığı kentte kültür, sanat desteklerine sporun çeşitli dallarına yaptığı sponsorlukları da göz önünde bulundurursak, profesyonel liglerdeki kulüplere (ki bunların arasında amatör ligdeki İzmirspor da var) verdiği maddi destek hiç de küçümsenecek gibi değil. Medyadaki haberler eğer doğruysa da Göztepe ve Altınordu’nun rakamı az bulmaları tamamen onların sorunudur.
Gönül arzu eder ki, Folkart’ın son yıllarda açtığı bu yola pek çok şirket çıksın ve sadece profesyonel futbol liglerindeki İzmir takımlarına değil, basketbol, voleybol, hentbol başta olmak üzere diğer spor dallarına da destekte bulunsun. Bunun gerçekleşmesi sadece “para verme” değil, gençlere ve sporun geleceğine yatırım olduğu kadar bir kutsal “sosyal sorumluluk projesi”dir.
Düşünün Türkiye Şampiyonalarına katılan pek çok kulüp takımı İzmir’den otobüs veya maddi destek bulamadığı için ya en ucuza tutulan minibüs ile sıkış tepiş veya sıra otobüsüyle 10-15 saatlik deplasmanlara gitmektedir.
Sonra da birileri çıkıp, “amatör kulüplere otobüs veriyoruz” diyerek nutuk çekmemelidir… Son olarak deplasman için istenen otobüs talebi “biz kesinlikle vermiyoruz, vermedik” olmuştur. “Göztepe, Altay’ın maçlarına 50’in üzerinde otobüs verildi?” sorusuna da cevap: “Onlar istisnaydı” olmamalıdır…
Sorun "Sayıştay denetçisi"yse, hepsi için geçerlidir…
SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!