ANA SAYFA > İZMİR > Zafer için koştular

Zafer için koştular

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Zafer için koştular

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği, ''9 Eylül Uluslararası İzmir Yarı Maratonu'' 1750 atletin katılımıyla gerçekleşti. Bu yıl altıncısı yapılan 21 kilometrelik yarı maratonu erkeklerde Kenya’dan Getaye Gelaw, kadınlarda ise milli atletimiz Ümmü Kiraz kazandı.

İzmir'in işgalden kurtuluşunun 96. yıldönümü anısına Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen "9 Eylül Uluslararası İzmir Yarı Maratonu" Cumhuriyet Meydanı ile İnciraltı arasında 21 kilometre  97 metrelik parkurda koşuldu. Saat 08.00'de başlayan yarışın startını İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi Üyesi Muzaffer Tunçağ verdi. Cumhuriyet Meydanı'ndan koşuya başlayan atletler Mustafa Kemal Sahil Bulvarı üzerinden İnciraltı'na ulaştıktan sonra dönüş yaparak yeniden Cumhuriyet Meydanı'na vardılar. 21 bin metrelik uluslararası AIMS sertifikalı 9 Eylül Uluslararası İzmir Yarı Maratonu'na katılan atletler arasında geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi CHP İzmir eski Milletvekili Mustafa Balbay da vardı. Yarışa dördüncü kez katılan Balbay, parkuru sorunsuz tamamladı. İzmir’in kurtuluş coşkusuna ortak olmak isteyenler arasında tekerlekli sandalye ile yarışa katılanlar da vardı.  

Erkeklerde Kenyalı, kadınlarda Türk şampiyon
"9 Eylül İzmir'in Kurtuluşu 6. Yarı Maratonu"nda erkekler kategorisinde ipi göğüsleyen isim Kenyalı atlet Getaye Gelaw oldu. Kenya’dan Fetene Alemu Regasa ikinci, Türk milli atlet Saffet Elkatmış da üçüncü oldu. Kadınlar kategorisine ise Türk sporcular damgasını vurdu. Milli atlet Ümmü Kiraz yarışı birinci sırada tamamlayarak altın madalyaya uzandı. Yayla Kılıç gümüş,  Nuran Satılmış ise bronz madalyanın sahibi oldu. Yarışma ayrıca 35 yaş ile 80 yaş ve üzeri master erkek-master bayan dallarında gerçekleşti. Bu yıl ilk kez düzenlenen takım kategorisinde ise birinciliği Ayyo Team Essen, ikinciliği Ege Maraton Spor Kulübü, üçüncülüğü  Volt Floyd İzmir aldı. Dereceye girenlere para ödülü verilirken, yarışlara katılan tüm sporculara da madalya takıldı.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyaka Belediyesi'nden bir anaokulu daha...
Sonraki Haber Berk Uğurlu Milli Takım kadrosundan çıkartıldı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?