ANA SAYFA > GÜNDEM > Yenice: Yurtdışında edindiğim birikimleri ülkem için kullanacağım

Yenice: Yurtdışında edindiğim birikimleri ülkem için kullanacağım

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Yenice: Yurtdışında edindiğim birikimleri ülkem için kullanacağım

Cumhuriyet Halk Partisi 2. Bölge aday adayı Yener Yenice, CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Uğur Yıldırım’ı ziyaret ederek destek istedi.

14 yıl yurt dışında edindiği birikimlerini ülkesi için kullanmayı düşündüğü için siyasette girmeye karar verdiğini belirten Yenice, şunları söyledi. “ABD’de Texas Üniversitesi İşletme Fakültesinden mezun olduktan dünyanın önemli şirketlerinden Exxon Mobil’de çalıştım. Norveç gibi Avrupa ülkelerinde bulundum. Öğrencilik yıllarımda ABD’de Teksas’da Üniversitenin Türk Öğrenci Derneği, Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü görevinde bulundum ve Teksas Türk Derneklerinde görev aldım. Buralardan edindiğim birikimlerimi ülkemde değerlendirmek halka hizmet etmek için aktif bir çalışma yapmak istedim. Bu hizmeti yapmak içinde en uygun ortamın siyaset alanı olduğuna karar verdim. Aile olarak yedi kuşak CHP’liyiz. CHP’den İZMİR Milletvekili olup demokrasinin kalesi İzmir’in sesi olabilmek ve Partimin takdir ettiği Çalışma Komisyonlarında görev almak için CHP’den aday adayı oldum.”

YENER YENİCE KİMDİR?

1979 yılında İzmir-Karşıyaka’da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Karşıyaka’da yaptı.

1997 senesinde Lisans Eğitimi için ABD ye gitti. 2002’de University of Texas, Arlington, İşletme fakültesini bitirdi. ABD’de üniversite eğitimim aşamasında Norwegian School of Management, Oslo, Norveç’de  8 ay misafir öğrenci olarak bulundu. ABD’de Teksas’da Üniversitenin Türk Öğrenci Derneği, Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü, Teksas Türk Derneklerinde görev aldı.

Teksas’da IBM firmasına bağlı olan Hunters Marketing Group firmasında Marketing Researcher, Pazar Araştırmacısı olarak çalıştı.

2003 senesinde Prag, Çekya’da Orta ve Doğu Avrupa Siyaset ve Politikası Üzerine Çalışma Programına katıldı. 2005 yılına kadar Çekya-Türkiye arasında ticari faaliyetlerde bulundu.

2005-2007 yılları arasında ExxonMobil Petrol firmasında, Prag’da,  Türkiye Denizcilik Müşteri Temsilciliği görevinde bulundu.  2007-2009 yılları arasında ExxonMobil firmasında hazinede Global Kredi ve Risk Uzmanı olarak görev aldı.

2009-2010 yılları arasında Katholik University of Leuven, e kabul edilip, Belçika’da İşletme Ekonomisi üzerine Yüksek Lisans çalışmalarında bulundu.  Bu süre içerisinde ayrıca Çekya’da bulunan firmam üzerinden Danışmanlık hizmetleri verip Türk yatırımcıların Çekya pazarında yatırım ve ticari faaliyetlerini geliştirmesine destek oldu. 

2010 yılında İzmir’ e döndü ve halen daha 45 yılı aşkın faaliyetleri olan aile firması Yenice Mühendislik ve İnşaat Ltd Şti’de İnşaat sektöründe İzmir’e hizmet etmektedir.

Sivil Toplum Kuruluşu Çalışmaları

2017 sezonu KSK Karşıyaka Spor Kulübü Yöneticiliği görevinde bulundu.  İTO İzmir Ticaret Odası, Karşıyaka Sanayici ve İşadamları Derneği (KASİAD), Bostanlı Sanayi ve İşadamları Derneği (BESİAD)  İzmir Müteahhitler Federasyonu (MÜFED), Kars-Iğdır-Ardahan Dernekleri üyesi.

Çok iyi derece İngilizce ve Rusça, iyi seviyede Çekçe ve orta seviyede Almanca ve Norveççe bilmekte.

 

Haber ve fotoğraf: Yılmaz Durmaz

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyaka Halk Eğitim'den iş garantili kurs
Sonraki Haber Anıt'ta ilk etkinlik Selda Bağcan konseri

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?