ANA SAYFA > İZMİR > Yeni nesil kooperatifçilik İzmir’de masaya yatırıldı

Yeni nesil kooperatifçilik İzmir’de masaya yatırıldı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Yeni nesil kooperatifçilik İzmir’de masaya yatırıldı

21 Aralık Dünya Kooperatifçilik Günü dolayısıyla İzmir Mali Müşavirler Odası’nda “Yeni Nesil Kooperatifçilik Paneli” düzenlendi.

Genç İşi Bilimsel Araştırma ve Geliştirme Eğitim Kooperatifi, Başka Bir Okul Mümkün İzmir Eğitim Kooperatifi ve İhtiyaç Haritası Yardımlaşma, Üretim ve İşletme Kooperatifi temsilcilerinin konuşmacı olarak yer aldığı Panelin kolaylaştırıcılığını İzmir Mali Müşavirler Odası Başkanı Vedat Adak yaptı.

Dünya Kooperatifçilik Gününde evrensel kooperatifçilik ilkeleri çerçevesinde başka bir kooperatifçiliğin mümkün olduğunu konuşmak için bir araya geldiklerini söyleyen Vedat Adak “Kırsal ve kentsel alanda ekonomik ve sosyal değişimler ve gelişimler göz önüne alındığında kooperatifler bugün artık daha da önem kazanmıştır. Dünya Kooperatifçilik Günü vesilesiyle İzmir’de ve Ege’de bu gelişmelerin etkisini görmek, tarımsal kalkınma ve yapı kooperatiflerinin ötesinde bir iş modeli olarak kooperatifçilik konusunda yapılan çalışmaların değerlendirilmesine alan açmak amacımız.” dedi.

Konuşmacılardan Genç İşi Bilimsel Araştırma, Geliştirme ve Eğitim Kooperatifi kurucu ortaklarından Mehmet Kuzu yeni nesil kooperatifçiliğin gelişimi ve bir iş modeli üzerine kurgulanması ile ilgili bir sunum yaptı. Genç İşi'nin Türkiye'de genç-odaklı kurulan ilk eğitim kooperatifi olduğunu vurgulayan Kuzu, kooperatifin toplumsal alanda var olan ve çözülmeyi bekleyen sorunlara yeni bir model olarak ortaya çıkışından söz ederek genç istihdamını öncelediklerini söyledi.

Başka Bir Okul Mümkün Derneği finans ve kaynak geliştirme sorumlusu ve BBOM İzmir Kooperatifi ortaklarından Levent Kahraman, eğitimi yaşamdan ve çocuğun bireysel özelliklerinden soyutlamayan, demokratik bir yönetim anlayışı ile ekolojik duruşu olan ve kar amacı gütmeyen bir okul modelinin BBOM ile var kılınma sürecinden bahsederek, kooperatif örgütlenmesinin özgün bir finansman kaynağı olduğunu vurguladı.

Son konuşmacı İhtiyaç Haritası Yardımlaşma, Üretim ve İşletme Kooperatifi kurucularından Ali Ercan Özgür konuşmasında farklı konulardaki ihtiyaçların ihtiyaç sahipleri ile ihtiyacı karşılamak isteyen kişiler ve kurumların buluştuğu online bir platform kurulumunun bir kooperatif örgütlenmesi ile desteklenerek hayata geçirilmesi üzerine deneyimlerini paylaştı.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber İzmir Barosu’ndan ''Yargı Etiği'' konferansı
Sonraki Haber Bornova’da hizmet esnafın ayağına gidiyor

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?