ANA SAYFA > ALIŞVERİŞ > Yasak kalktı tezgâhlar doldu

Yasak kalktı tezgâhlar doldu

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Yasak kalktı tezgâhlar doldu

Nisan’da başlayan avlanma yasağının kalkması ile 1 Eylül’de itibaren avlanan balıklar tezgâhları doldurdu.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, tüm denizlerde; 15 Nisan 2017 tarihi itibariyle trol ve gırgır ağları ile avcılık yapan balıkçılar için genel av yasağı başlatmış, bu yasak 31 Ağustos 24 te son bulmuştu.

Palamut ve lüferin tam zamanı

Karşıyakalı balıkçı Yaşar Mutlu, balığın sağlık açısından çok yararlı ve ucuz bir besin olduğunu belirterek, balık alırken tazeliğine dikkat etmeli diye de uyarıyor. Balıkçı Yaşar, “palamut ve lüferin tam zamanı” diyerek şöyle konuştu. “Kilosu 50 liraya dayanan kırmızı ete karşı, 8-9 lira olan ki bu da havaların serinlemesi durumunda 4-5 liraya düşecek balığın daha çok tüketilmesini bekliyoruz.

Havalar serinlerse balık ucuzlayacak

Hava sıcaklığı mevsim normalinin üzerinde seyir ediyor. Havaların serinlemesi ile daha çok balık avlanacak, buda fiyatları düşürecek. Fırtınalar ise balığın fiyatını artırıyor.”

Haber ve fotoğraf: Yılmaz DURMAZ

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber "Karşıyaka Çarşı'nın Mehmet Abisi"ni kaybettik
Sonraki Haber Kırmacı’dan kombine bilet çağrısı…

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?