ANA SAYFA > EKONOMİ > Yasak kalktı balık tezgahları doldu

Yasak kalktı balık tezgahları doldu

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Yasak kalktı balık tezgahları doldu

15 Nisan’da başlayan avlanma yasağının kalkması ile bu gece yarısından itibaren avlanan balıklar tezgâhları doldurdu.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, tüm denizlerde; 15 Nisan 2018 tarihi itibariyle trol ve gırgır ağları ile avcılık yapan balıkçılar için genel av yasağı başlatmış, bu yasak dün gece son bulmuştu.

Yasağın kalkması ile dün gece yarısından itibaren gırgır tekneleri denilen büyük tekneler ilk balık avlarına çıkıldı. 15 Nisan 2018’den beri yasaktan dolayı, denizden az miktarda balık çıkarken, balık fiyatları da yükseliş göstermiş, çeşitleri azalmıştı.

Karşıyakalı balıkçı Yaşar Mutlu, balığın sağlık açısından çok yararlı ve ucuz bir besin olduğunu belirterek, balık alırken tazeliğine dikkat etmeli diye de uyarıyor. Balıkçı Yaşar, “palamut ve lüferin tam zamanı” diyerek şöyle konuştu.

Havalar serinlerse balık ucuzlayacak mı?

Hava sıcaklığı mevsim normalinin üzerinde seyir ettiğini belirten balıkçılar, havaların serinlemesi ile daha çok balık avlanacak, buda fiyatları düşürecek, ancak fırtınalı havalar ise balığın fiyatını yükseltiyor diyor.

Haber ve fotoğraf: Yılmaz Durmaz

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyaka’da belediye ve sendika el ele
Sonraki Haber Tıp doktorluğundan tatlı doktorluğuna

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?